Így kötheted le kisgyereked figyelmét nagybevásárláskor – Íme egy anyuka tökéletes trükkje

Kisgyerekkel nem mindig könnyű a nagybevásárlás, egy anyuka azonban kitalálta a tökéletes trükköt, amivel a gyerek nem csak jól érzi magát, de tanul és még segít is! 

A heti nagybevásárlás önmagában is stresszes tud lenni főleg akkor, amikor magunkkal visszük a család legkisebb tagjait is. A gyerkőc elkóborol, hangoskodik, játszik a játékrészlegen, egyszóval csupa olyan dolgot csinál, amit bármelyik kisgyerek (hiszen ez a dolga, játszania és ismerkednie kell a világgal.)Folyamatosan két irányba figyelni azonban igen fárasztó tud lenni.
Egy fiatal angol anyuka megalkotta a tökéletes trükköt, amellyel valószínűleg a legkíváncsibb gyerek figyelmét is le lehet kötni, tippjét pedig meg is osztotta az egyik, anyukáknak készült Facebook-csoportban.
,,A kisfiammal vásárolni menni eddig igazi kihívás volt, hiszen mindig elszaladt, kiabált, és folyamatos figyelmet igényelt, így pedig nagyon nehéz volt bevásárolni. Egy vásárlás alkalmával azonban felkészültem, és kineveztem őt az én bevásárló-asszisztensemnek" - írta az anyuka egyik posztjában.

A TRÜKK

A nő egy irattartóra erősített lapot és kis képeket adott a gyereknek. A kis képekre különböző élelmiszerek voltak nyomtatva, a nagy lapon pedig egy bevásárlókocsi volt. A kisfiú azt a feladatot kapta, hogy ragasszon rá a lapra minden olyan élelmiszert, amit az anyuka éppen berakott a bevásárlókocsiba, ezzel ellenőrizve, hogy valóban mindent megvettek, ami a bevásárlólistán szerepelt.
A kisfiú még munkaruhát is kapott a feladat mellé, a játékot pedig számtalanszor fel lehet használni, ha a papírlapot és a képeket lamináljuk, és ragasztó helyett ragadós gyurmával (Blu Tackkel) nyomjuk rá a bevásárlókocsis lapra.
Az anyuka történetét több száz ember megosztotta már, sokan meg is írták, hogy a következő bevásárláskor bizony ők is ezt a technikát fogják majd alkalmazni, annyira egyszerű és nagyszerű a játék, amit a nő kitalált.

Ez is érdekelhet:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!