Fagyasztott gyümölccsel sütsz? Erre mindig nagyon figyelj oda

Ha eddig azt gondoltad, nem számít, hogy friss vagy fagyasztott gyümölccsel sütsz, akkor ki kell, hogy ábrándítsunk. Napi Tippünkben elmondjuk, mi a különbség a friss és a fagyasztott gyümölcs között, és mi az az aranyszabály, amit észben kell tartanod, ha az utóbbival sütsz.

Általános vélekedés, hogy a friss alapanyagok használata főzés során jobb, mint a fagyasztotté, azonban vannak helyzetek, amikor ez a nézet nem teljesen állja meg a helyét. A fagyasztott gyümölcsök ugyanolyan eredményt hozhatnak sütésnél, mint friss társaik, és néha még jobb választásnak is bizonyulnak, mivel érettségük csúcsán szedték le és fagyasztották őket, így biztosan zamatosak. Ez azonban azzal is együtt jár, hogy a fagyasztott gyümölcsök használatakor van egy aranyszabály, amit érdemes betartani: kicsit tovább kell sütni őket

Gyümölcsös pite sütése: felnőtt és gyermek kéz meggyes pitét készít a konyhában
Fagyasztott gyümölccsel sütsz? Erre mindig nagyon figyelj oda

Mennyivel kell tovább sütni a fagyasztott gyümölcsöt?

Az olyan desszertekben, mint például a piték, a gyümölcsöknek sziruposnak és forrónak kell lenniük, így tökéletesen kiegészítik a ropogós és omlós kérget. A fagyasztott gyümölcsök is elérhetik ezt az állagot, de több időt kell eltölteniük a sütőben hozzá.

Minden sütemény más és más, de nagyjából 5-10 plusz percre lesz szükség, hogy az átalakulás teljes legyen. Ha túl korán veszed ki, a gyümölcsök nem érik el azt a lágy, lekvárszerű állagot.

A sütőben töltött plusz idő miatt a legjobb, ha bizonyos lépéseket a sütési folyamat későbbi szakaszába helyezel át. Például, ha a sütés felénél szoktad lekenni mázzal a süteményeket, akkor fagyasztott gyümölcs használatakor inkább a sütés vége felé tedd, hogy elkerüld, hogy odaégjen a készülő finomság. A többletidő bosszantó lehet, de elkerülhetetlen, hiszen a gyümölcsöket nem szabad felengedni sütés előtt. Ha így teszel, túl nedves lesz a tészta, és emiatt széteshet.

Mely süteményekben működik a legjobban a fagyasztott gyümölcs?

A fagyasztott gyümölcsök a legjobban olyan süteményekben működnek, amelyeknek sűrű a tésztája – például muffinok – mert ezeket nem nehezítik el a hideg hozzávalók. Így a gyümölcsök egyenletesen eloszlanak a tésztában, és nem süllyednek azonnal az aljára. A cobblerek szintén jól működik fagyasztott gyümölcsökkel.

Ha a tésztában eleve nincs folyadék, akkor szinte biztos, hogy jó választás a fagyasztott gyümölcs, mert az ebből származó extra lé nem áztatja el a süteményt, így biztosan kívánatos lesz az állaga.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További hasznos konyhai tippek várnak itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...