Csak egy meglepő eszköz kell, és olyan tiszta lesz a gofrisütőd, mint új korában

Napi Tippünkben megmutatjuk a gofrisütő megtisztátásának meglepő, de annál hatékonyabb módját, amivel ismét olyan lesz, mint újkorában!

Ráérős hétvégéken nincs is jobb, mint házi készítésű meleg gofrival indítani a napot...Csakhogy a falatozást a takarítás követi, ami már cseppet sem olyan kellemes hétvégi program. A gofrisütőt nem lehet egyszerűen csak bedobni a mosogatógépbe, de még csak kézzel sem mosogathatod el, hiszen, khm, vezeték. Ráadásul tele van apró mélyedésekkel, ahova beleragadhat a tészta, a hely viszont kevés, hogy szivaccsal kiszedd. Kész rémálom az egész procedúra. A jó hír az, hogy van egy eszköz, aminek teljesen más a rendeltetése, mégis kiválóan alkalmas a gofrisütő megtisztítására. Ez pedig nem más, mint az evőpálcika. Ha lapul a fiókodban egy pár, amit a legutóbbi vacsora alkalmával hoztál el egy ázsiai étteremből, akkor minden rendelkezésedre áll, hogy ismét olyan tisztává varázsold a gofrisütőd, mint amilyen újkorában volt!

Használatban lévő gofrisütő frissen kisült gofrival
Csak egy meglepő eszköz kell, és olyan tiszta lesz a gofrisütőd, mint új korában

Így tisztítsd meg a gofrisütőt evőpálcikával

Az evőpálcikák kiválóan alkalmasak a gofrisütők tisztítására, mivel tompa hegyük van, és általában hő- és vízálló bambuszból vagy nyírfából készülnek, ezáltal nem karcolják meg a felhevített lemezeket, mint a fém eszközök vagy a különböző súrolók. Emellett van egy kis hegyük, amely végig tud siklani a sütőlap sugárútjain, ezáltal maradéktalanul ki tudod piszkálni az odatapadt tésztát.

Először is, húzd ki a sütőt a konnektorból, hogy áramtalanítsd. Érdemes közvetlenül használat után nekilátni a takarításnak, amikor még melegek a lemezek, mert a rátapadt, kihűlt, megégett darabokat nehezebb eltávolítani.

Bundáskenyér-gofri

Azok, akik megúsznák a bundás kenyér készítésével járó olajban sütést és annak minden kellemetlenségét, azok váltsanak serpenyőről gofrisütőre. Bizony, ebben a kevésszer ...

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

A pálcikák végére tehetsz egy nedves papírtörlőt is, hogy felszívja a zsírt, miközben végighaladsz a kis folyosókon, és körbemanőverezed a kockákat, amelyek a gofri jellegzetes mintázatát adják. 

A nedves papírtörlő pufferként működik a pálcika és a gofrisütő tapadásmentes felülete között, megvédve azt az esetleges sérülésektől, ráadásul felfogja a morzsákat és a ropogós darabkákat. Miután eltávolítottad az ételmaradékokat, egyszerűen dobd ki a használt papírtörlőt. Végezetül, töröld át a lapokat egy kis szappanos vízzel, hogy eltávolítsd az esetleg még ottmaradt morzsákat.

Érdemes rendszeresen tisztítani

A gofrisütő tisztítása minden használat után elengedhetetlen a hosszú élettartam maximalizálásához, de a legízletesebb házi gofri elkészítéséhez is nagyon fontos. A rászáradt ételek ugyanis akadályozhatják a készülék hatékonyságát, valamint nem kívánt szagokat is okozhatnak.

Bár a fogkefe vagy az üvegtisztító sok esetben hasznos eszköz lehet takarításnál, sörtéikben baktériumok tanyázhatnak, ezért szükséges a rendszeres fertőtlenítésük. Egy evőpálcikát azonban használat után könnyen el lehet mosni és meg lehet szárítani, hogy a következő gofrireggeli után újra bevethesd. Még ha olyan gofrisütőd is van, amelynek levehető lemezei a mosogatóban moshatók, egy evőpálca hasznos lehet, hogy minden mélyedésből és a zsanérok közül is eltávolítsd a kicsöpögött tészta maradékát.

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos konyhai tipp vár rád itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...