Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

Vannak olyan fűszerek, amelyek elengedhetetlenek egy-egy étel végleges aromájának eléréséhez, vannak kihagyható ízesítők, és akkor ott van mindennek a végén a babérlevél. Sokan teljesen haszontalannak ítélik, és ezt a véleményt most (némileg) egy híresség is megerősítette.

Szegény babérlevélnek igen mostoha sors jutott a fűszerek között: időről időre mindig megkérdőjelezik a fontosságát, a hasznosságát, hol az interneten, hol egy tévés műsorban. Gyakori vélekedés, hogy a száraz levelek semmit nem adnak hozzá ízben a levesekhez, ragukhoz. Míg ez nem teljesen igaz, néha még hírességek is fenntartásokkal kezelik a babérlevelet.

Megkérdőjelezte a babérlevél hasznosságát a híres szakács

A The New Yorker Radio Hour amerikai rádiós műsorának vendége volt Ina Garten, az elismert szakácskönyvíró és tévés személyiség, amikor az egyik betelefonáló nekiszögezte a sokak által vitatott kérdést: „használ-e bármit is a babérlevél?”.

Érdekes módon a kérdésre Garten nem adott meggyőzően pozitív választ, ugyanis elmondása szerint ő sem teljesen biztos a levelek hasznosságában.

„Tényleg nem tudom a választ a kérdésre, és én magam is gondolkodni szoktam rajta, hogy vajon érezni-e a különbséget” – mondta a műsorban. Korábban mindig ki akarta próbálni, hogy kihagyja a fűszert az ételekből, de eddig még nem tett így.

Ez persze mind szép és jó, de aki valaha evett már lencsefőzeléket vagy -levest, az tudhatja, hogy a babérlevél igenis érezhető egyes fogásokon. A titok nyitja csak annyi, hogy kellő mennyiségű fűszert kell a fazékba tenni: csupán egy levél tényleg nem sokat tesz, érdemes 2-3 darabot használni.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...