Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mutatunk 5 trükköt, amellyel a Te süteményeid lesznek a legfinomabbak

Sütni nem egyszerű dolog, néhány apró trükk és szabály betartásával, valamint némi gyakorlással azonban bárki félprofi cukrásszá válhat a konyhában.
Sokan vannak, akik egy rosszul sikerült sütemény elkészítése után örökre felhagynak a sütéssel. Tény, hogy sütni nem egyszerű dolog, néhány egyszerű szabály betartásával és kellő mennyiségű gyakorlással azonban minden bakit kikerülhetünk. Íme 5 tipp és trükk, amellyel profi lehetsz a süteménykészítésben!
 

1. A recept olyan, mint egy ikeás bútor útmutatója

Elnézést kérünk a túlzásért, de ha sütéstől van szó, fontos, hogy csak és kizárólag lépésről-lépésre haladjunk. Ha egy sütemény elkészítésénél nem érdemes improvizálni vagy felcserélni a sorrendet, ezzel ugyanis könnyen tönkreteheted a készülő művedet. 

2. Hozd ki a legtöbbet az alapanyagokból!

Vannak olyan hozzávalók, amelyeknek muszáj frissnek lennie. Ha például élesztőt használsz valamihez, mindenképpen ellenőrizd, nem járt-e még le a termék. Ugyanígy ajánlott figyelni a fűszerek (fahéj, kardamom, vanília) frissességét is. Ha ezek az ízfokozók már lejártak, a süteményed biztosan nem lesz olyan finom, mint amilyen friss hozzávalókkal lehetne.  

3. Mértékkel!

Mindig mérd le az alapanyagokat! A mérték és a szabályok betartása kéz a kézben járnak egymással, a precíz munka meghozza gyümölcsét. A sütés olyan, mint egy kémiai kísérlet: az alapanyagok sokszor lépnek reakcióba egymással, éppen ezért nem mindegy, miből mennyit használunk fel a „kísérlet” során. 

4. Ismerd a sütődet!

Hiába állítod be jól a sütéshez szükséges hőfokot, közel sem lehetünk biztosak abban, hogy a sütő jól és tényleg annyira melegszik fel, ahogy kellene. A nem megfelelően felmelegedett sütőben a tésztád nyers maradhat vagy akár oda is éghet. Ha előreláthatóan többet fogsz sütni a következő időszakban, érdemes beruháznod egy teljesen egyszerű és olcsó sütőhőmérőre, mely 100%-ig biztosan jól mutatja majd meg, mehet-e a tészta a sütőbe. 

5. Ne nyitogasd a sütőt!

Csak ha muszáj, vagyis akkor, amikor berakod az ételt és akkor, amikor kiveszed. Ha kinyitod a felmelegedett sütőt, azzal rengeteg hőt veszítesz el, ettől pedig a süteményed állaga tönkremehet. Légy türelmes, és csak akkor nyisd ki a sütőt még a sütési idő lejárta előtt, ha már fekete füst gomolyog belőle. 
 

EZ IS ÉRDEKELHET:

 
Szólj hozzá!

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2019-05-16 11:17

Ezeket bármelyik ember elsorolta volna, aki megfordult már valaha a konyhában. Ezek még csak nem is “trükkök”, hanem alap dolgok. Ne bulvárosodjatok ennyire.