A tuti módszer, amivel egyenletesen melegszik fel az étel a mikródban

Viszlát, szottyadt, át nem melegedett tészta: a TikTok a mikrózáshoz is tud egy hatékonyabb módszert, mint a megszokott, amivel ráadásul teljesen egyenletesen melegszik majd fel az ételed.

A TikTok videómegosztó úgy tűnhet, hogy csak a táncos-tátogós videókról szól, mostanra azonban az életmentő és meghökkentő konyhai trükkök kifogyhatatlan forrása lett. A palacsintakészítés radikálisan új módjától a tökéletes tükörtojáson át a krumplipucolásig számos területen tanulhattunk újat a TikTok-videóknak köszönhetően. A szemeteszsák után pedig most a mikróról derült ki, hogy egész életünkben rosszul használtuk, ami a melegítést illeti.

Persze elméletben a megmaradt ételeket akár a tűzhelyen is meg lehetne melegíthetni, de valljuk be, a leggyorsabb bedobni a mikróba, hogy átmelegedjen a vacsora. Csakhogy ennek a gyorsaságnak megvan a hátulütője, hiszen sosem lesz olyan az étel, mint a frissen készült. Nos, ezzel az egyszerű trükkel búcsút inthetsz a szottyadt tésztának.

A @howdoesshe nevű TikTok-felhasználó mutatta meg a mikró használatának megfelelő módját: ahelyett, hogy az ételt egy halomban tolnád be a mikróba, rendezgesd el egy kis gyűrűben, úgy, hogy középen legyen egy lyuk. Ez elősegíti, hogy egyenletesen melegedjen fel az étel, és ne maradjanak hideg részek benne, és egy-két perc alatt jó forró lesz az ebéded, vacsorád.

@howdoesshe

Change the way you microwave! So simple! #lifehacks #momhacks #kitchenhacks #cookinghacks

♬ Blue Blood - Heinz Kiessling & Various Artists

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek