A tuti módszer, amivel egyenletesen melegszik fel az étel a mikródban

Viszlát, szottyadt, át nem melegedett tészta: a TikTok a mikrózáshoz is tud egy hatékonyabb módszert, mint a megszokott, amivel ráadásul teljesen egyenletesen melegszik majd fel az ételed.

A TikTok videómegosztó úgy tűnhet, hogy csak a táncos-tátogós videókról szól, mostanra azonban az életmentő és meghökkentő konyhai trükkök kifogyhatatlan forrása lett. A palacsintakészítés radikálisan új módjától a tökéletes tükörtojáson át a krumplipucolásig számos területen tanulhattunk újat a TikTok-videóknak köszönhetően. A szemeteszsák után pedig most a mikróról derült ki, hogy egész életünkben rosszul használtuk, ami a melegítést illeti.

Persze elméletben a megmaradt ételeket akár a tűzhelyen is meg lehetne melegíthetni, de valljuk be, a leggyorsabb bedobni a mikróba, hogy átmelegedjen a vacsora. Csakhogy ennek a gyorsaságnak megvan a hátulütője, hiszen sosem lesz olyan az étel, mint a frissen készült. Nos, ezzel az egyszerű trükkel búcsút inthetsz a szottyadt tésztának.

A @howdoesshe nevű TikTok-felhasználó mutatta meg a mikró használatának megfelelő módját: ahelyett, hogy az ételt egy halomban tolnád be a mikróba, rendezgesd el egy kis gyűrűben, úgy, hogy középen legyen egy lyuk. Ez elősegíti, hogy egyenletesen melegedjen fel az étel, és ne maradjanak hideg részek benne, és egy-két perc alatt jó forró lesz az ebéded, vacsorád.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!