7 étel, amiről talán nem tudtad, hogy a mikróban is elkészítheted

Megmutatjuk, melyek azok az ételeket, amiket ha szeretnél, nyugodtan elkészíthetsz a mikródban is.

Többször cikkeztünk már arról, hogy milyen dolgokat nem ajánlatos a mikróba tenni. A mikró nagyon sok háztartás hasznos tartozéka, bár állandó vita folyik arról, hogy az egészségünkre milyen hatással van. Ettől a vitától eltekintve az Insider most olyan ételeket sorakoztatott fel, amit a mikróban is simán elkészíthetsz:

1. Sült burgonya 10 perc alatt

A sütőben akár fél-egy órába is beletelhet, mire a sült krumpli elkészül. Jobban jársz időben, ha a mikródban készíted. A titok csak annyi, hogy a krumplit több helyen meg kell szúrni villával, majd körülbelül 5 percig melegíteni. Utána célszerű megfordítani, és még 5 percig mikrózni. A végén nagyon kell vigyázni, mert tűzforró lesz a krumpli is és az edény is.

2. Ropogós bacon pillanatok alatt

Bacont sütni a mikróban? Ez sem lehetetlen! A baconszeleteket célszerű papírtörlők közé tenni. A mikrót állítsuk magas hőfokra, és melegítsük benne a bacont kb. 2-2,5 percig.

3. Zöldségpárolás a mikróban

A mikród a zöldségek párolásánál is a segítségedre lehet. A főzési idő mennyiségtől függően eltérhet. Érdemes vegyesen használnod őket: brokkolit, karfiolt, sárgarépát, kelbimbót. A vízről semmiképp ne feledkezz meg!

4. Nem csak a fagyasztott pizzát készítheted el benne!

A fagyasztott házi pékárukba is új életet lehelhetsz a mikród segítségével. A trükk csak annyi, hogy egy nedves papírtörlőbe bugyolálod a hideg kiflit vagy croissant, és körülbelül 20 másodpercig melegíted. Olyan lesz, mintha most vetted volna ki a sütőből.

5. Főzz kukoricát!

A mikróban nem csak pattogathatod a kukoricát, hanem meg is főzheted. Mindössze csak az kell hozzá, hogy egy kicsi vizet használj, ami folyamatosan nedvesen tartja a kukoricaszemeket.

6. Édesburgonyachips

Chipset is készíthetsz a mikróban, bár elég macerás feladat. Az édesburgonyákat vékony szeletekre kell vágni, egy sütőpapírra tenni a mikróban, egy kis kókusz- vagy olívaolajat ráfújni, és magas fokon, körülbelül 3 percig melegíteni.

7. Tojásrántotta a mikróból

Reggelente időt spórolhatsz, ha a serpenyő helyett a mikróban készíted el a rántottádat.Kettő vagy három tojást verj fel egy bögrében egy kis tejjel, majd magas fokozaton 2 percig melegítsd, és kész!

Ezeket olvastad már?

via Insider

Címlapról ajánljuk