Menü 420 forintból? Igen!

Ennyi, azaz 420 forint a napi fejadag az iskolai menzákon, amiből meg kell alkotniuk a szakácsoknak a gyerekek menüjét - mi is összeállítottuk a nosaltys változatot! 

Nemrégiben a NÉBIH megrendezte azt a séfversenyt, melyen a résztvevőknek az iskolai menzákon megadott napi kvóta alapján 420 Ft/fő-s árakkal kellett kikalkulálniuk a főzést. Valódi művészet lehet ez, főleg, hogy az ételeknek ennyi pénzből egyszerre kell finomnak és egészségesnek is lenniük. Körbenéztünk hát egy kicsit a saját házunk táján: összeállítottunk három olyan menüt, melyek egyszer sem lépik túl a megadott keretet, mégis finomak. 420 forintos menü NoSalty receptekből!

Azt fontos leszögezni, hogy a fűszerek, 1-1 evőkanál liszt, olívaolaj és kevés cukor esetében nem adtunk hozzá a végösszeghez: feltételeztük, hogy ezek minden háztartásban megtalálhatóak, és egyszerre nagyobb tételben szokás venni őket, vagy ha mégsem, egy-két személyre viszonylag kevés fogy belőlük.

Menük

Az első menü kevésbé macerás, tulajdonképpen egészen könnyen összedobható: házi csirkemájkrém, kenyérchips, és még egy finom piskóta is szerepel az összeállításban. Itt még spóroltunk is, pedig húsféle - ugye csirkemáj - szerepel a receptek hozzávalói között. Semmi extrát nem igényel, mégis szuper ötlet a kenyérchips, de az olajos piskóta is elég jól hangzik, főleg úgy, hogy végre valami más a hagyományoshoz képest.

A következő menü a világ egyik legegyszerűbb étele, és a főzelékek újragondolásának jegyében született: mézes-mustáros csicsókafőzelék. Hozzá pirított kolbászkarikákat adtunk, de helyette zöldséglepénnyel is gazdagíthatjuk - nem kell túlzásba vinni a húsfogyasztást. Desszertként az örök császármorzsa játszik - és fejenként éppen beleférünk a 420 Forintba.

Hogy ne érje szó a ház elejét, és mindenki találjon kedvére valót, egy igazi klasszikus, a Stefánia-vagdalt jön, lát és győz. Hozzá rizst választottunk. Itt el is szaladhatna velünk a ló, ha nem gondolnánk a korábban eltett kompótra, ami most egyrészt nagyon jólesik, másrészt költséghatékony csak leemelni a polcról.

További megfizethető recepteket itt találsz

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek