Melegszendvicsek másképpen!

Jöhetnek a jobbnál jobb melegszendvicsek? Az e heti vacsoramenü ezúttal gyors, nagyon finom és praktikus recepteket kínál!

Welsh rarebit

A március 1-i walesi nemzeti ünnepre készülve csináltam először egy adagot a híres-nevezetes Welsh rarebit-ből, ezúttal Hugh Fearnley-Whittingstall receptj alapján. A rarebit a rabbit ...

Vacsorára melegszendvicset? Miért ne? A kenyérért és úgy általában minden pékáruért teljesen odavagyok, ropogósra sütve, sajttal, sonkával, zöldségekkel tálalva azonnal levesz a lábamról - most nézzünk néhány példát arra, hogyan lehet túllépni a hagyományoson, és variálni a sima lapkasajtos, gyors szendvicseket!

Hétfő

Ma már nem akkora szenzáció, ha valaki garnélát eszik: szerencsére rengeteg nagyobb üzletben áll sorakozóban a mélyhűtőkben, nem is vészes áron. Ebbe a receptbe 20 dekányi elegendő, újhagymával fokozhatod az ízeket, és tetszőleges kenyérfajtát használhatsz pirítósként.

Kedd

Ezt nevezem kiadós vacsorának! Bár a recept kiagyalója reggelire ajánlja e szendvicskölteményt, de szerintem vacsorára is bárki kibékülne vele... Csirkemell serpenyőben átsütött kenyérszeletek közé szorítva, fokozván az élvezeteket, tükörtojással, paradicsommal. Semmi okunk a panaszra.

Szendvics tükörtojással

Egyik reggel nagyon korgott a gyomrom és valami egyszerű, de kiadós reggelit szerettem volna készíteni. Hát ezt sikerült összedobni. Mindenkinek csak ajánlani tudom, gyorsan megvan és ...

Szerda

A tonhalat magában, salátaként és krém formájában is imádom, de az még nem jutott eszembe, hogy rá is süssem a kenyeremre - pedig nincs mit cicózni, úgy még finomabb! Ez az egyik kedvencem: ha lehetőségem lenne, mindennap ennék belőle.

Halsalátás melegszendvics

Erről a melegszendvicsről már annyit hallottam, kifúrta az oldalam a kíváncsiság. A szendvics boltban(!), amit készítettek valakinek, aki előttem állt sorban, nekem nem volt szimpatikus. ...

Csütörtök

Na már most, mi van akkor, ha a nyaralóban nincsen szendvicssütő, de mindenáron erre fáj a fogunk? Egy serpenyő biztosan akad a konyhában, vajon simán megpirítható a kenyerek mindkét oldala, csak semmiképp se dolgozzunk nagy lánggal! Mehet bele, amit csak megkívánunk.

Serpenyős melegszendvics witchtől

Ez a kedvenc melegszendvics receptem. Több oka is van: gyors, egyszerű, nem kell szendvicssütőt venni hozzá, nem kell a sütőt begyújtani, stb. Egy hátránya van, ne akkor készítsük amikor ...

Péntek

Isteniek és nagyon guszták ezek a töltött kiflik! A hétvégéről megmaradt pékáruval is dolgozhatunk, nem számít, ha kiszáradtak! A kikapart kiflik belsejébe érkeznek a finomságok, mint mozzarella, olajbogyó, bazsalikom - isten hozott Mediterráneumban!

Mozzarellás lapos kiflik

Nem akartam megint sajtos kiflit készíteni reggelire, helyette hasonló módszeren alapuló, de mediterrán ízvilágú tölteléket rejtettem a kiflik belsejébe és nem a sima sütőt, hanem ...

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Sós csigaropogós tejmentesen

Imádtam nagymamám sajtos csigaropogós receptjét régen, csak mivel nem fogyaszthatok már tejterméket, így próbáltam egy alternatívát találni erre a finomságra.

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...