Meglepő: ezért kell MEGFŐZNI a gombát sütés előtt a szakértő szerint

Legtöbben szigorúan elkerültük a vizet, ha pirult gombaszeletekre vágytunk, és franciásan, vajon, fokhagymával sütöttük barnára. A szakértő szerint azonban nem így kell!

Úgy fest, mégsem úgy kell gombát sütni, ahogy eddig tudtuk - míg legtöbben szigorúan elkerültük a víz használatát, ha finom pirult gombára vágytunk, és a száraz fejeket apróbb darabokra vágva kevés vajon sütöttük, csak a végén sózva, most kiderült, hogy lehet, tévedtünk.

De ha nem így kell, akkor hogy?

Tejfölös gombapaprikás

Minél több fajta gombát használunk készítéséhez, annál finomabb a végeredmény. Az ízfokozás kedvéért, mintegy fűszerként kerültek bele a szárított gombák is.

Jim Fuller fine dining séf Ausztráliából, aki a gombák megszállottja és nem mellesleg a téma szakértője 12 éve, most elmondta: bizony a legelső lépés, amivel a legfinomabb és táplálóbb eredményt érhetjük el: a VÍZBEN FŐZÉS!

A módszer a következő:

  1. Egy serpenyőben kevés vízben kezdjük el főzni a gombákat. Nem kell elsőre sok, mert engedni is fog nedvességet. Addig adagoljuk a vizet, amíg szükséges, azaz, amíg "ki nem főzzük a gomba saját víztartalmát", és amíg el nem tűnik a zavaró rágós állag.Mintha olasz tésztát főznénk al dentére.
  2. Ha a víz elpárolgott, és a textúra ismegfelelő, hagyjuk, hogy a serpenyő tulajdonképpen szárazzá váljon, avíz pedig teljesen eltűnjön, és ekkor öntsünk a gombára egy kevés olívaolajat.
  3. Adjunk hozzá némi zöldhagymát, fokhagymát, salottát, amit szeretnénk.
  4. Süssük-pirítsuk a gombák külsejét fél-egy percig, majd alegvégén hintsük meg sóval, petrezselyemmel, stb.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

24 órás gyógyító csontleves

A csontleves vagy erőleves egy gazdag, tápanyagokban dús leves, amelyet lassú főzéssel készítünk csontokból, zöldségekből és fűszerekből. Minél tovább főzöd ezt a tápláló ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...