2 olcsó és természetes kártevőirtó módszer FOKHAGYMÁVAL

Úgy tűnik, a fokhagyma nemcsak az emberek szemét csípi, hanem sok kártevőjét is a kertben.

Próbáltad már a fokhagymát, mint természetes, kerti kártevőűzőt? Úgy tűnik, hogy az emberekhez hasonlóan ők is minimum kétszer meggondolják, hogy akarnak-e fokhagymaszagban létezni, vagy sem.

Hogy pontosan mi is a 2 módszer? Mutatjuk:

1. FOKHAGYMASPRAY

Készítsünk intenzív kivonatot 4-5 gerezd zúzott fokhagymából és 1 liter vízből, 4-5 csepp biológiailag lebomló mosogatószer kíséretében. Szűrjük le az elegyet alaposan, tegyük üvegbe. Használat előtt ezt hígítsuk kb. fél liter vízzel, töltsük permetezőbe, majd fújjuk be a kártevőkkel borított növényrészeket. Hamar használjuk el, mert erejét veszti!

Hetente egyszer (esőben kétszer) elég használni, és csak a problémás részeket fújjuk, mert a hasznos rovarokat is elüldözheti. A betakarításhoz közeli időpontban viszont ne permetezzünk, hacsak nem szeretnénk, hogy a salátánk fokhagymaízű legyen - írja ahobbikert.hu.

Hogy kik nem szeretik a fokhagymát?

  • a levéltetvek
  • a hangyák
  • a kártékony bogarak
  • a hernyók
  • a meztelencsigák
  • a liszteskék vagy molytetvek

Fontos, hogy emellett folyamatosan tartsuk rendben, gyommentesen a kertet, a talaj pedig legyen tápanyagdús!

Tipp:

kertészeti boltban is vásárolhatunk fokhagymasprayt, de az egyéb összetevőket is tartalmaz, ára pedig magasabb, mintha otthon készítenénk, szóval mi a házi praktikát javasoljuk!

2. FOKHAGYMAÜLTETÉS

A másik kiváló ötlet, ha nemes egyszerűséggel beültetjük a kerti növények, vagy akár a rózsa, illetve a paradicsomok közé a fokhagymát. Vigyázat, a burgonya és a hüvelyesek viszont nem kedvelik maguk mellett!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek