Mától egy teljes héten át az olasz gasztronómiát ünnepeljük!

Az Olasz Gasztronómiai Világhét ma startol, ezalatt számos színes programnak lehetünk a részesei.

Idén az Olasz Gasztronómiai Világhét négy online programmal jelentkezik november 23. és 29. között: a héten két távmozi filmvetítéssel, egy webináriummal és egy online főzőtanfolyammal várják az érdeklődőket.

November 23-án a Távmozi platformon 19.30-tól vetítik az Ízlés szerint fűszerezve című filmet: Arturo, a sikeres szakács ismétlődő dühkitörései miatt kénytelen közösségi szolgálatot teljesíteni egy Asperger-szindrómásokkal foglalkozó csoportban. Az élmény örökre megváltoztatja Arturo hozzáállását az élethez...

November 26-án, a Prágai Olasz Kultúrintézet programjához csatlakozva, Massimo Montanari, a Bolognai Egyetem Kultúr- és Társadalomtörténeti Tanszék egyetemi tanárának, Pellegrino Artusi, az első gasztroblogger c. előadását hallgathatja meg a közönség. A webinar a híres gasztronómust és írót hivatott bemutatni, akinek A főzés tudománya és az étkezés művészete című kötete 1897-ben látott napvilágot és azóta tizenöt különböző kiadásban jelent meg (előadás: 18.00-tól, Zoom platformon).

November 27-én egy online főzőtanfolyammal folytatódik a Gasztrohét programja, Domenico Cilenti avatja be nézőit a pugliai konyha titkaiba (19.00-től, Zoom platformon).

A Gasztrohét Gianni Di Gregorio Vénasszonyok nyara (Pranzo di Ferragosto) című, Arany Oroszlán díjra jelölt filmjénekvetítésével zárul november 30-án. A film hőse egy hatvan felé járó római férfi, aki mindennapjait az anyja gondozásával tölti. Anyagi problémái miatt augusztus derekán, a Ferragosto ünnep közeledtével elvállalja egy másik hölgy felvigyázását is, majd észre sem veszi, s lakása pillanatok alatt tele lesz ismeretlen nénikkel, akikre vigyáznia kell. (19.30 – Távmozi).

A filmvetítéseken és webináriumokon az Olasz Kultúrintézet érvényes tagsági kártyájával rendelkező tagjai (+1 fő) vehetnek részt, a részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött.

Kötelező helyfoglalás 2020. november 23., 10.00 óráig: iicbudapest@esteri.it

Streaming kódok korlátozott számban, jelentkezési sorrendben.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek