Kiderült, tényleg használ-e a másnaposság ellen a TikTok sztáralapanyaga

A népszerű videómegosztón meg vannak győződve arról, hogy ez az alapanyag segít, ha kicsit felöntöttünk előző nap a garatra, és másnapossággal küzdünk.

A TikTok nap mint nap olyan új információkkal és trükkökkel ajándékoz meg minket, amiért nem győzünk hálálkodni. Persze akadnak köztük olyan furcsaságok is, mint például a mustáros dinnye, ami kissé meredeknek hangzik elsőre, de többségében hasznos tippekkel gazdagodhatunk. Nemrégiben elvileg a másnaposságra is megtalálták a felhasználók a gyógyírt. De biztosan működik?

Egy zöldség a megoldás?

Nemrégiben feltűnt egy olyan trend, miszerint a spárga segíthet a másnaposság tüneteinek enyhítésében. A felhasználók ezt azzal magyarázzák, hogy a zöldségben található ásványi anyagok és aminosavak megvédik a májat a méreganyagoktól, az enzimek pedig a lebontást gyorsítják.

Mit gondol erről a szakértő?

Serena Poon táplálkozásszakértő szerint, bár van alapja ennek a feltételezésnek, azért nem szabad olyan komolyan venni ezt a megállapítást. A szakértő óva int mindenkit attól, hogy emiatt a trükk miatt mértéktelenül fogyasszon alkoholt. Persze ettől függetlenül, ha már túl vagyunk az italozáson, és rosszul érezzük magunkat másnap, akkor bátran fogyasszunk spárgát, hiszen javíthat a másnaposság tünetein – egy kicsit.

Még mit tehetünk?

Bár a spárga javíthat egy hangyányit a rosszulléten, ennek ellenére érdemes odafigyelni arra, hogy sok folyadékot fogyasszunk, miközben alkoholt iszunk, lehetőleg sima vizet. Az is segíthet, ha lefekvés előtt 3-4 órával már semmilyen alkoholt nem iszunk.

Másnap fontos a hidratálás - igyon sok vizet, és érdemes hozzáadott elektrolitokat, például nátriumot, magnéziumot és káliumot fogyasztania. Az alkoholt a máj dolgozza fel, így a májat támogató ételek, például az antioxidánsokban gazdag zöldségek és gyümölcsök (beleértve a spárgát is), az extra szűz olívaolaj és a kávé fogyasztása elősegítheti a gyógyulást.

Konklúzió: Bár a spárga segít a másnaposság tüneteinek enyhítésében, csodákra sajnos ez a zöldség sem képes.


Még több a másnaposságról:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek