Ez most a legböszmébb kalóriabomba, amit csakis egy másnapos haver találhatott ki

Sült hús, sült krumpli és hatalmas mennyiségű sajt. Ismerkedj meg te is az USA konyhájának legújabb, DUI Fries-ra keresztelt kalóriabombájával!

A DUI Fries névre keresztelt kaja egy kicsit olyan, minta egy részeges este után egy másnapos haver találta volna ki. Dél-Kalifornia ajándéka az emberiségnek ez az emberes adag sültkrumplira halmozott sajt, pastrami és carne asada, vagyis vékonyra szeletelt sült hús, dél-amerikai módra.

Ha rákeresünk a #DUIFries- ra az Instagramon, 677 találatot kapunk, úgyhogy nyugodt szívvel elmondhatjuk, ennek az ételnek a kitalálói tudtak valamit. Bár az is igaz, hogy a szénhidrát-sajt-hús szentháromsággal olyan nagyon nem lehet melléfogni. Jim Pantazis, a Dino's Chicken and Burgers nevű kis gyorsétteremlánc tulaja elmondta a FoodBeastnek, hogy elsőként ők készítették el ezt a fogást közel tíz évvel ezelőtt. Ám ahogyan ez ilyenkor lenni szokott, más is magának tulajdonítja az elsőséget.Robert Stavrakis, aJim's Super Burgers tulaja szerint több, mint húsz éve náluk lehetett először kapni a szendvicset.

Egy biztos, ha olyan szerencsénk van, hogy éppen Dél-Kaliforniában járunk, bármelyik gyorsétteremben kipróbálhatjuk ezt a fogást.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ő az a magyar fiatal, akinek hála a pirospaprika otthoni őrlése már nem nagy kunszt

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?