Márciusi gasztroprogramok

Tökéletes programot kerestek a márciusi hétvégékre? Összeállítottuk! Országszerte tombol a gasztrofesztivál-szezon – még mindig! Márciusban már rügyeznek a fák, érdemes kimozdulni!

V. Kézműves Magyar Ízek Vására – március 8–10.

A Kézműves Magyar Ízek Vására a hazai termelőket, alapanyagokat és gasztrokultúrát hivatott ismertetni és népszerűsíteni az érdeklődőkkel. A Gasztropontokon meghatározott ételcsoportokból kóstolhatunk, lesznek sonkák, kolbászok, főzelékek, édességek, halak, sajtok, s persze kísérőként kiváló hazai borokat és pálinkákat is hörpintünk!

További információ >>

VinCe Budapest – március 8–10.

Mesterkurzusok, óránkénti ingyenes borkóstoló, igazi sztárnevek: a Gaja borászat, Kína és a háborús övezetek borai, a borvilág jedilovagjai, a Master of Wine címmel büszkélkedők közül nyolc szakértő is mesél a kedvencéről. Persze a gasztro sem hever pamlagon, kézműves sonkák és sajtok várják az ínyenceket a Corinthia Hotel Budapest helyszínén.

További információ >>

Gyulai Kolbász- és sódarmustra – március 15–17.

Három napon keresztül az immár hagyományosnak számító fesztiválon a térség legjobb füstölt áruival találkozhatunk, kolbászból, sonkából nem lesz hiány! Esténként ingyenes koncertekkel, napközben játszóházzal és persze sonka- és kolbászversennyel várnak!

További információ >>

Borkomp Fesztivál – március 16–17.

Dunai panoráma és az ország legjobb borai? Nehéz elképzelni tökéletesebb budapesti hétvégét, mint a 22 borvidék kiválóságait felvonultató sétahajózáson részt venni, kóstolni és csak csodálkozni, hogy ez a város még mindig mennyire lenyűgöző. A hajózás időtartama alatt borbemutatóra is lehet számítani.

További információ >>

Tavaszi Pincenyitogató - 2013. március 23-24.

Első alkalommal rendelzi meg a Vintegro Pinceszövetség Hajós-Pincefaluban a Tavaszi Pincenyitogató bor- és gasztrofesztiválra, ahol negyven borospince képviselteti magát, a finom borok mellé pedig gasztroutcában csipegethetünk finom falatokból. A rendezvény ingyenesen látogatható, kóstolójegy és pohár a bejáratnál váltható!

További információ >>

Budavári Húsvéti Sokadalom – március 30.–április 1.

Második alkalommal húsvétolhatunk a Várban, a böjti időszak lejártával pedig nem is akármilyen kulináris ínyencségekkel tarkítva! Idén Székelyudvarhely a meghívott vendég, a Borterasz a hazai borok szerelmeseit csábítja kóstolásra. A színpadokat egész nap hazai zenekarok uralják, a gyerekeknek pedig játszóházról is gondoskodnak a szervezők!

További információk >>

A Kóstolgató rovat további cikkeiért kattints ide! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek