Maradékmentő ötletek tojásból

Vége a Húsvétnak, és egy csomó tojásod maradt, amit nem használtál fel? Ötleteket adunk, hogyan "süsd el" őket az elkövetkezendő napokban.

A nyers tojásokkal könnyebb a dolgod, hiszen rántottát, omlettet két-három egymás utáni nap is szívesen eszik az ember. A felvert tojásokkal a maradék szikkadt kenyeret is megmentheted, ha szeretitek a bundás kenyeret. Muffint is süthetsz a héten, de egy piskótatészta kikeverése sem nagy kunszt annak, aki próbálta már. Ha főtt tojásaid maradtak, akkor keverj uzsonnára vagy vacsorára egy tavaszi salátát. Amennyiben nagyobb mennyiségű főtt vagy nyers tojás sorsáról van szó, akkor tojáskrém, tojásos nokedli vagy rakott krumpli lehet a megoldás.

  1. 1.

    Mindent-bele rántotta

  2. 2.

    Tojásrántotta elvitelre

  3. 3.

    Serpenyős tojásos rakottas

  4. 4.

    Spenótos tojásreggeli - casserole

  5. 5.

    Baconös frittata muffinformában

  6. 6.

    Ropogós sajtpuffancs

  7. 7.

    Kapros tojáspástétom

  8. 8.

    Medvehagymás tojáskrém

  9. 9.

    Nyolctojásos meggyes piskóta

  10. 10.

    Kossuth-kifli

  11. 11.

    Tojáskrémleves

  12. 12.

    Francia tojásleves

  13. 13.

    Vajon sült tojásos nokedli

  14. 14.

    Mindent bele rakott krumpli

  15. 15.

    Sajtos rakott krumpli

Olvastad már?

3 szuper tojáskrém reggelire

Legújabb receptek

Citromos és narancsos fánkcsigák

Arancini i limoncini di carnevale, így hívják Olaszországban ezeket a citrom- és narancshéjas cukorral csavart fánkokat. Érdemes mindkét citrushéjat bevetni, mert isteni lesz tőlük a ...

Téli caprese saláta

A napfényes nyár zamatos, lédús paradicsomokkal és friss bazsalikommal teli caprese salátái jelenleg szinte elérhetetlenek: készítsünk inkább egy szezonális, téli verziót. Ehhez nem ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...