Maradékmentő ötletek tojásból

Vége a Húsvétnak, és egy csomó tojásod maradt, amit nem használtál fel? Ötleteket adunk, hogyan "süsd el" őket az elkövetkezendő napokban.

A nyers tojásokkal könnyebb a dolgod, hiszen rántottát, omlettet két-három egymás utáni nap is szívesen eszik az ember. A felvert tojásokkal a maradék szikkadt kenyeret is megmentheted, ha szeretitek a bundás kenyeret. Muffint is süthetsz a héten, de egy piskótatészta kikeverése sem nagy kunszt annak, aki próbálta már. Ha főtt tojásaid maradtak, akkor keverj uzsonnára vagy vacsorára egy tavaszi salátát. Amennyiben nagyobb mennyiségű főtt vagy nyers tojás sorsáról van szó, akkor tojáskrém, tojásos nokedli vagy rakott krumpli lehet a megoldás.

 1. 1.

  Mindent-bele rántotta

 2. 2.

  Tojásrántotta elvitelre

 3. 3.

  Serpenyős tojásos rakottas

 4. 4.

  Spenótos tojásreggeli - casserole

 5. 5.

  Baconös frittata muffinformában

 6. 6.

  Ropogós sajtpuffancs

 7. 7.

  Kapros tojáspástétom

 8. 8.

  Medvehagymás tojáskrém

 9. 9.

  Nyolctojásos meggyes piskóta

 10. 10.

  Kossuth-kifli

 11. 11.

  Tojáskrémleves

 12. 12.

  Francia tojásleves

 13. 13.

  Vajon sült tojásos nokedli

 14. 14.

  Mindent bele rakott krumpli

 15. 15.

  Sajtos rakott krumpli

Olvastad már?

3 szuper tojáskrém reggelire

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kiszámoltuk, olcsóbb-e a házi péksütemény, mint a bolti

Az egyre jobban elszálló árak mellett már nem könnyű fejben tartani, hogy akkor most mi számít olcsónak. Nagyon sok minden, ami régen filléres volt, ma már nem az, és szinte úgy kell vadászni a pénztárcabarát megoldásokat. Az otthoni alkotással sokat lehet spórolni, persze nem minden ötlet jó ötlet. Most (nagyjából) konkrét számokon keresztül válik láthatóvá, hogy mivel éri meg otthon vesződni, mert mi itt a Nosaltynál bizony kiszámoltuk.