A legjobb őszi sütemények a 4 legtutibb őszi alapanyagból - dió, mák, alma, sütőtök!

Ha ősz, akkor sütisütés - végre nincs túl meleg a sütőhöz, és lélekben is átállunk az őszi alapanyagokra. Összeszedtük a legvonzóbb recepteket.

Ősszel beindulhat a fantázia süteménytéren, mert túl vagyunk a kánikulán, mehet a sütő, többet vagyunk otthon, begubózunk és családozunk, és úgyis követelni fogják az édességet. Ha pedig egyedül élünk, szintén alap, hogy kicsit kényeztetjük magunkat.

Na de melyek is a legtutibb őszies sütemények, és milyen alapanyagokat vessünk be leginkább? Mutatunk pár alap sütikategóriát és alapanyagot szuper receptekkel, amiket mi biztos, hogy bevetnénk a helyetekben.

Az őszi alapanyagok:

1. ALMA

Az alma magától értetődő barátunk ősszel, és talán a világ legjobb sütijeinek alapanyaga.

Még több almás finomságot itt találsz.

2. MÁK

Ki mondta, hogy csak a bejglibe kerülhet? Egy mákos béles vagy rétes bármikor jöhet!

Még több mákos finomságot itt találsz.

3. DIÓ

Szintén nem csak téli ismerős - almával is jól érvényesül, de kevert tésztába, piskótába sütve is, sőt, diós habosként egyenesen mennyei!

Még több diós finomságot itt találsz.

4. SÜTŐTÖK

A sütőtök ma mára trendinek számít, és sütikbe is éppúgy belekerül, mint sós ételekbe. Naná, hiszen édeskés, jellegzetes íze és narancs színe kiváló páros:

Még több sütőtökös finomságot itt találsz.

A sütifajták, amikben jól mutatnak:

1. PITE

Az édes piték elmaradhatatlanok - mákos, túrós, almás, sütőtökös. Jöjjön, aminek jönnie kell, töltsd a pitét, amivel tölteni kell.

Ezeket olvastad már?

2. RÉTES

Szintén zenész - az alap őszi tölteléket ezúttal rétestésztába rakd, nem bánod meg. Még boltival is finom lesz!

3. KEVERT

Keverj-kavarj egy egyszerű tésztát, és mehet bele a dió, mák vagy az alma, de sütőtökkel is működik!

Ezeket olvastad már?

4. CRUMBLE

Morzsás sütik morzsakedvelőknek - egyszerű és nagyszerű megoldás, főként almával.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek