A lazac új dimenziója: ezért jó, ha kis kockákra vágod sütés előtt

Igazán jól megsütni a lazacot nem könnyű, ezért mutatunk egy megoldást, amivel gyorsan és egyszerűen készíthetsz belőle egy ínycsiklandó fogást.

A lazac egy olyan fogás, amit tényleg szinte bárki különösebb nehézség nélkül el tud készíteni, de ahhoz, hogy igazán jó legyen, kell a rutin és az alapanyag ismerete, sok múlik a sütési időn, a hőfokon és a fűszerezésen is. Nagyjából tíz perc sütés elegendő is a lazacnak, hogy elkészüljön, de ez a tíz perc nagyon stresszes lehet, hiszen az ember próbálja eltalálni, hogy legyen ropogós és átsült, de ne legyen túl száraz, ugyanakkor ne is maradjon nyers középen.

A lazac új dimenziója: kockázd és süsd meg az egyszerű és ropogós halvacsoráért

Sabrina Ghayour legutóbbi, Simply: Easy Everyday Dishes című szakácskönyvében mutatta be a lazac elkészítésének nagyon egyszerű és ízletes módját. A recept szerint a lazacot kis kockákra kell vágni – igen, kockákra! -, majd görögjoghurt, harissa, paprika, kurkuma és lime keverékében marinálni sütés előtt, végül pedig nagyon magas hőfokon megsütni a sütőben.

Azáltal, hogy kockákra vágod a lazacot, nagyobb felületen tud megbarnulni, a krémes pác pedig dupla funkciót tölt be: fűszeres, füstös ízt ad a lazacnak, miközben egyfajta védőköpenyként garantálja, hogy a hús szaftos maradjon.

Először állítsd a sütődet a lehető legmagasabb hőmérsékletre, és hagyj elegendő időt, hogy teljesen fel tudjon forrósodni. Eközben készítsd el pácodat, majd forgasd bele jó alaposan a lazackockákat, hogy mindegyiket jól befedje a pác. Nem kell hosszú ideig pihentetned őket. Helyezd ezután a kockákat egy sütőpapírra, és tedd a sütőbe. Tíz perc elteltével már kész is a tökéletesen ropogós, fűszeres lazac.

Ha nem szereted a lazacot, ez a sütési módszer például tőkehallal is működik.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...