Így étkezz, hogy lapos legyen a hasad

Bizony, nemcsak a felülések kellenek ahhoz, hogy lapos hasat villanthass a strandon, az étkezésedre is oda kell figyelned.

Ahhoz, hogy megszabadulj a hasadra rakodót zsírpárnáktól, az étkezésedre (is) muszáj odafigyelned. Ha fogyni szeretnél, akkor több kalóriát kell elégetned, mint amennyit beviszel, és figyelned kell arra, hogy milyen az a táplálék, amit magadhoz veszel. A lapos has nemcsak szépen mutat, hanem egészségügyi szempontból is jó befektetés. Nézzük, mit kell tenned a lapos hasért!

Így étkezz, hogy lapos legyen a hasad

Hosszútávon gondolkozz

Fontos, hogy ne vágj bele pár napos csoda diétákba, melyek azt ígérik, néhány nap alatt leadod majd a felesleges kilóidat. A fogyáshoz türelemre és kitartásra lesz szükség. A kiegyensúlyozott étrend és a rendszeres mozgás ebben az esetben is meghozza majd a kívánt eredményt.

Inkább edzés előtt étkezz

Egy banán vagy egy marék dió megelőzheti az edzés közben előforduló izomgörcsöket. Edzés után legalább 2 órával egyél utoljára komolyabbat, és lehetőség szerint akkor is fehérjedús ételeket, például csirkét vagy lazacot, halat rizzsel.

Kevesebb szénhidrát

Kerüld el a magas szénhidráttartalmú ételek fogyasztását, különösen az esti órákban. Egyél kevesebb fehér lisztből készült ételt és magas cukortartalmú fogást. Ha esetleg elcsábulsz, akkor is naponta maximum egyszer. Az a szénhidrát, amire a testnek nincs szüksége, zsírrá alakul.

Rendszeresség

Ugyan még mindig népszerű az az alapelv, hogy naponta 5-ször étkezz keveset, mégsem ajánlatos ezt tartani, hiszen így sokkal könnyebben átlépheted a kalóriabeviteledet. A napi háromszori étkezés lenne az ideális, de ha közben megéheznél, fogyassz gyümölcsöt, zöldséget vagy túrót.

Ne siess az étkezéssel

Mindenképpen szánd rá a megfelelő időt az étkezésre. Felejtsd el a gyorsan behabzsolt salátákat a melóban, nyugodtan ülj le, és fogyaszd el az ebédedet. Étkezés előtt egy pohár víz is segít abban, hogy ne edd túl magad.

Forrásunk volt.


Még több a fogyásról:

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek