Megnéztük miben, mennyi cukor van - videón mutatjuk!

A mai étrendekre jellemző túlzott cukorfogyasztás fő oka az élelmiszerek "rejtett" cukortartalma. Utánajártunk, miben mennyi cukor van és videónkban meg is mutatjuk!

Azzal mindenki tisztában van, hogy a túlzott mértékű cukorfogyasztás nem tesz jót az egészségünknek - rontja a fogakat és túlsúlyhoz, elhízáshoz és az ezekhez kapcsolódó szövődményekhez vezethet. Ennek megfelelően sokan korlátozzák a cukorbevitelüket - értve ez alatt, hogy a natúr kristálycukor fogyasztását csökkentik vagy esetleg teljesen elhagyják.

Nézd meg kapcsolódó videónkat!:

13 kaja, amit a dietetikus sosem enne meg. Videón mutatjuk!

A napjainkra jellemző túlzott cukorfogyasztás csapdája azonban nem is feltétlenül a kristálycukorban rejlik, hanem a "rejtett cukrokban", azaz abban a cukormennyiségben, amit egyes élelmiszerekkel önkéntelenül is elfogyasztunk. Ezt a mennyiséget pedig hajlamosak vagyunk alulbecsülni.

Az alábbi videóban bemutatjuk most 9 élelmiszer rejtett cukortartalmát, nézzétek meg, szerintem lesznek meglepetések!

Nem is hinnénk miben mennyi cukor van!

A túlzott cukormennyiség fogyasztásának csökkentését elérhetjük, ha:

  • jelentősen csökkentjük, akár el is hagyjuk a hozzáadott cukrot tartalmazó kész-, félkész élelmiszereket az étrendünkből,
  • alaposan áttanulmányozzuk az élelmiszercímkéket, és ahol az első hozzávalók között szerepel a cukor (legyen az nádcukor, fruktózszirup, invertcukor, glükóz-fruktóz szirup stb. álneveken), azt a terméket visszahelyezzük a polcra,
  • édes ízre vágyva magunk készítjük el otthon desszertjeinket, akár cukorpótlókkal, édesítőszerekkel, akár a bolti termékeknél jóval kevesebb cukorral, mézzel,
  • ha mégis cukortartalmú élelmiszerre, süteményre vágyunk, odafigyelünk az adagnagyságra, és nem főétkezésként fogyasztjuk, és természetesen nem minden nap.

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek