7 retró amerikai konyha, amiben egyszerre éled újra Elvis és a Jetson család

Narancssárga hűtőszekrény, piros padló, erős fűzöld konyhabútorok, pszichedelikus mintázatok a csempéken, és az elengedhetetlen mikrohullámú sütő. Valami ilyesmi ugrik be nekünk, ha a '60-'70-es évek amerikai konyhaira gondolunk. Mutatunk pár képet ebből a korszakból!

Ha Elvis még élne, és a Jetson családdal lakna egy fedél alatt, szerintünk ilyen retró konyhája lenne. Ez volt az elő gondolatunk az alábbi képeket böngészve, de a vicc, hogy egy-egy extravagáns, futurisztikusan retró konyhai megoldást még most is el tudunk képzelni otthon. Vigyázz, ezek a letisztult, visszafogott stílus ellentétei! Színek, kontrasztok, harsányság, ide gyertek!

1.) TŰZPIROS ASZTAL

Minden egy helyen, ami nagyon retró és amerikai - mint ha egy jellegzetes helyi dinerbe csöppentünk volna: sakktáblacsempe, vakító piros székek és asztal hideg fémkerettel, futurisztikus hófehér hűtőszekrény, mentazöld bútorok. Sok? Igen, pont ezért egyedi!

2.) MINTÁS TAPÉTA

A mentazöld illetve türkiz bútorok itt is visszaköszönnek, az összhatás viszont sokkal feltűnőbb, mint az első képen, köszönhetően a színes, mintás, geometrikus tapétának, ami még több lendületet hoz az amúgy is élettel teli, színes-szagos konyhába. Nekünk ez már bőven túlzás, de egy-egy elemét át lehet ültetni napjainkban is (a hófehér, fémes asztalt + székeket például imádjuk.)

3.) PASZTELLEK

Bevalljuk, ez az egyik kedvencünk, és nem csak azért, mert 1-2 éve nálunk is visszatértek a pasztellszínek a divatba. De melyik nő ne imádná ezt a halvány eperfagyiszínű hűtőt vagy a vajszín bútort babakék pulttal? A fekete rádió pedig remek kontrasztot hoz, ellensúlyozva a halovány árnyalatokat. Ma is adnánk!

4.) ALAPSZÍNEK

Sárga, kék, piros, mindez együtt? Atyaég, igen, és ezzel a trióval már meg is teremtettük az ultimate retró életérzést. Használnád őket együtt a konyhádban? Ha a válasz igen, akkor azért, ha nem, akkor meg azért nézd meg jól ezt a berendezést! A fehér konyhabútor pedig csak ráadás.

5.) CSERESZNYESZÍN PADLÓ

A ragyogóan fehér bútoroknak hála a mély cseresznyepiros padló csak úgy vakít, és míg a falak és a berendezés nagyítják a teret, a piros szín melegséggel tölti meg. Ha a padlót kitakarod a képről, simán elmegy egy ultramodern, mai konyhának is.

6.) CSINOS RÓZSASZÍN

Igazi lányos berendezés, amelyet bár egy szín ural, a többféle árnyalat miatt mégsem unalmas, sőt, inkább sikkes és egyedi. Éljenek a monokróm konyhák és a lágy, nőies hangulat!

7.) SÁRGA CSEMPE

A csempék önmagukban hordoznak valamiféle nosztalgikus, vidékies hangulatot, főleg, ha ilyen napsárga színben pompáznak. A klasszikus amerikai retró tűzhely és sütő megkoronázza helyiséget, a kenyérpirító és a teáskanna pedig még ma is simán megállná a helyét.

Képek és forrás.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek