5 konyhai trend, mely idén már kicsit sem menő

Tudjuk, hogy az átlag ember nem feltétlen engedheti meg magának, hogy trendek rapszódikussága és változékonysága hatására váltogassa a konyhája stílusát, de néha érdekes lehet meglesni, mit mondanak a szakértők arról, mi divatos most, és mi nem. Lássuk!

Ha mindig érdekeltek a konyhai trendek, és megőrülsz a design-os darabokért, akkor tuti az sem hagy hidegen, hogy a lakberendezési szakértők szerint mi az, ami idén már NEM divatos a konyhában. Lássuk, mik azok a stílusok, bútorok, színek, megoldások, amik 2021-ben már nem trendik:

1.) SÖTÉT KONYHABÚTOROK

Az egybefüggő, sötét, morózus hatást keltő konyhabútorok amellett, hogy elég depresszívek tudnak lenni, igen sérülékenyek is. A sötét munkalap vagy konyhaajtó sokkal könnyebben karcolódik, sérül, így folyamatos karbantartást igényel majd. Ha ragaszkodunk a sötétebb árnyalatokhoz, inkább szórjuk el a konyhában, legyen a fal egy része, a konyhasziget vagy egy-egy darab sötét, de ne minden.

2.) EGYSZÍNŰ

Ha monokróm konyhát választunk, hamar ráunhatunk, és eléggé ötlettelen, olcsó hatást is tud kelteni, ha teszem azt az ég világon minden fehér a konyhánkban. Kombináljuk a színeket, formákat, textúrákat, kerüljön a fehér bútorok mellé pár faszék vagy lámpa, és az elektronikai kütyük is lehetnek például fémből.

3.) GRÁNIT MUNKALAPOK

Bár hő-, karc- és foltálló, és mai napig igen népszerű, a szemcsés-mintás gránit munkalap már nem az, amit a szakértő lakberendezők ajánlanának: mintája túlzottan leuralja a konyhát, túl sok. Helyette a kvarc, a kő és a márvány letisztultabb formái mennek most fehér, világos szürke árnyalatban.

4.) BEÉPÍTETT MIKRÓ

Az általában a sütő és a (villany)tűzhely fölött elhelyezett beépített mikrohullámú sütők lehet, hogy praktikusak, de látványra igen csúnyák tudnak lenni. Sokkal jobban járunk, ha elrejtjük a mikrónkat vagy egy szekrényben, vagy egy-egy alsó polcon. Vagy ha egyáltalán nem is használunk!

A beépített mikrók ideje lejárt (via)

5.) NYITOTT POLCOS KONYHÁK

Egy falnyi nyitott polc, melyen sorakoznak a tányérok, poharak, edények, tálak. Szuperül tud kinézni, de hátulütője, hogy kötelező tisztán tartani mindent, és ha lehet, katonás rendben, mert a rendetlenség azonnal elrontja a konyha összképét – minden szem előtt van. Arról nem is beszélve, mennyire meg tud ülni a kosz, a zsír és a por a polcokon. Lehet, hogy mégis szükségünk van azokra a konyhaszekrény-ajtókra?

Jól néz ki, de a nyitott polcok nem túl praktikusak (via)

Forrás.


Még több lakberendezés itt:

Címlapról ajánljuk

További cikkek