Viszlát, szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád

A saláta a nem túl tartós fogások közé tartozik, vagyis nem lehet hosszú időn át állni hagyni, mert szottyos lesz, ami már kevésbé étvágygerjesztő. Most viszont felfedték a trükköt, ami segít ezen a problémán.

Ha készítettél már salátát nagy közös családi vagy baráti ebédre, esetleg vacsorára, akkor tudod, hogy nem szabad hamar összeállítani, mert ha túl sokáig várakozik, akkor elveszíti ropogósságát. Ha pedig salátaöntetet, vinaigrette-et is öntöttél rá, ez fokozottan igaz. Daphne Oz műsorvezető és szerző most megosztott az Instagram-oldalán egy zseniális praktikát, ami áthidalja ezt a problémát.

Viszlát szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád

A tizenegy perces videóban Oz a nagymamája cézársaláta receptjét mutatja meg, és közben számos trükköt is megoszt a nézőkkel, ezért valóban érdemes végignézni az egészet. A szottyosság kérdésében pedig a következő megoldással áll elő.

Oz a salátaöntetet közvetlenül a salátástálban keveri össze – ami okos, hiszen így kevesebb a mosogatnivaló -, azonban ahelyett, hogy rögtön ráhalmozná a zöldségeket, egy tányérral lefedi az öntetet, ezzel elválasztva a tál többi részétől.

Aztán mehet rá a saláta – bár ha otthon csinálod, akkor inkább egy vágódeszkán vágd fel.

Ezzel a módszerrel a zöldek még hosszabb ideig ropogósak maradnak. Amikor aztán elérkezett az evés ideje, csak húzd ki a tálból a tányért, és hagyd, hogy a zöldségek belezuttyanjanak az öntetbe. Keverd össze az egészet, hogy az öntet beborítsa a leveleket, és már lehet is falatozni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (főként argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurri szósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Egyszerű cukkinifőzelék

A cukkinit annyi mindenre használjuk a konyhában, ugyan miért ne főzhetnénk hát belőle főzeléket is? Az alábbi recept végletesen nyárias, ízeiben valahol a tökfőzelék felé tendál, ...

Trópusi mézes krémes

Egyszerűen imádjuk a mézes krémest, a kánikulaszezon kezdetével pedig úgy éreztük, ideje nyári köntösbe öltöztetni kedvencünket. A hagyományos, vajas darakrémet ezúttal kókuszosra ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Hiába a sok étkezési javaslat és diéta: ezért kellene úgy...

Naponta felüti a fejét egy újabb diéta, egy másfajta táplálkozási tanács, egy újabb innovatív dietetikai megközelítés, de hiába, mert az utóbbi években, évtizedekben egyre romló egészségi állapotban van a magyar ember. Lássuk, mit tudtak az ezredforduló előtt a táplálkozás terén!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Habos meggyes 2.

A nagyapám nővére sütötte ezt a habos meggyest, amikor még nagyon kicsi voltam, de a recept nem maradt meg. A munkatársam anyósa viszont a múltkori céges névnapozásra ezt sütötte meg, ...