Viszlát, szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád

A saláta a nem túl tartós fogások közé tartozik, vagyis nem lehet hosszú időn át állni hagyni, mert szottyos lesz, ami már kevésbé étvágygerjesztő. Most viszont felfedték a trükköt, ami segít ezen a problémán.

Ha készítettél már salátát nagy közös családi vagy baráti ebédre, esetleg vacsorára, akkor tudod, hogy nem szabad hamar összeállítani, mert ha túl sokáig várakozik, akkor elveszíti ropogósságát. Ha pedig salátaöntetet, vinaigrette-et is öntöttél rá, ez fokozottan igaz. Daphne Oz műsorvezető és szerző most megosztott az Instagram-oldalán egy zseniális praktikát, ami áthidalja ezt a problémát.

Viszlát szomorú zöldek! Így marad mindig ropogós a salátád

A tizenegy perces videóban Oz a nagymamája cézársaláta receptjét mutatja meg, és közben számos trükköt is megoszt a nézőkkel, ezért valóban érdemes végignézni az egészet. A szottyosság kérdésében pedig a következő megoldással áll elő.

Oz a salátaöntetet közvetlenül a salátástálban keveri össze – ami okos, hiszen így kevesebb a mosogatnivaló -, azonban ahelyett, hogy rögtön ráhalmozná a zöldségeket, egy tányérral lefedi az öntetet, ezzel elválasztva a tál többi részétől.

Aztán mehet rá a saláta – bár ha otthon csinálod, akkor inkább egy vágódeszkán vágd fel.

Ezzel a módszerrel a zöldek még hosszabb ideig ropogósak maradnak. Amikor aztán elérkezett az evés ideje, csak húzd ki a tálból a tányért, és hagyd, hogy a zöldségek belezuttyanjanak az öntetbe. Keverd össze az egészet, hogy az öntet beborítsa a leveleket, és már lehet is falatozni.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Lencsefőzelék egyszerűen

Egyszerű, pénztárcabarát főzelékféle, ami nemcsak az újév első napján tökéletes választás, hanem bármelyik télies hétvégén. Laktató és ízletes, ráadásul gyorsan elkészül, ...

Címlapról ajánljuk

Nagy kávéfőzőteszt: úgy látszik, nem pénz kérdése, hogy jó kávéval...

Egy silány kávéfőző könnyen elronthatja a reggelt, míg egy jól működő gép szinte észrevétlenül végzi a dolgát. A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi összefogásban 145 kávéfőzőt tesztelt, és azt vizsgálta, mi számít igazán a hétköznapokban: az eszpresszó és a cappuccino minősége, a zajszint, a tisztíthatóság, az energiafogyasztás, valamint az a bizonyos első korty. A tesztből kiderült, melyik készülék lesz megbízható társunk, és melyik válik csupán felesleges dísztárggyá a konyhapulton.

Nosalty

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...