Ezért ne hagyd ki a takarítási rutinodból az edényszárítót

Ha tiszta edényekről van szó, rögtön a mosogatásra gondolunk, pedig az is számít, hogy utána hova teszed száradni őket. Elmondjuk, hogyan tartsd tisztán az edényszárítót!

A konyha takarítása során valószínűleg sokan megfeledkeznek az edényszárítóról, pedig tökéletes táptalajt jelent a különböző kórokozóknak. Szerencsére az eljárás egyáltalán nem nehézkes, ráadásul természetes szerekkel is megoldható az edényszárító tisztántartása, csak egy kis figyelemre és időre lesz szükséged.

Sose hagyd ki a takarítási rutinodból az edényszárítót!

Ha teljesen biztosra szeretnél menni, akkor megelőzésként érdemes naponta, de legalábbis minden használat után letisztítanod a csöpögtetőt. Miután eltetted az edényeket, törölgesd át a szárítót, majd egy törölközővel szárítsd meg, ez ugyanis távol tartja a penészt. Használat után ecetet is használhatsz – egyszerűen öblítsd át vele a szárítót, majd hagyd megszáradni, ezzel távol tarthatod a penészt és baktériumokat.

Időről időre érdemes azonban egy alapos tisztításnak alávetni az edényszárítót. Sok szárítót például be lehet tenni a mosogatógépbe, ami a legkönnyebb módja az alapos letisztításnak néhány használat után.

Így biztosan nem maradnak rajta kisebb ételdarabok, amiken aztán vígan elszaporodhatnak a baktériumok.

Ha ez nem lehetséges, egyszerűen mosd el forró vízzel és mosogatószappannal vagy természetes mosogatószerrel pár használat után. Ha azonban úgy látod, hogy valami rákerül, ételmaradék, ital vagy más szennyeződés, akkor érdemes azonnal letisztítani.

Ha különböző foltokat veszel észre az edényszárítón, vagy nemrég valami ráömlött, akkor szórj rá egy kis szódabikarbónát vagy mosószódát, hagyd hatni 15 percet, majd egy szivaccsal töröld át. A szódabikarbóna és a mosószóda remek zsíroldó, és a foltokat is képes eltávolítani, valamint a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat is eliminálhatja.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


További konyhai tippes cikkekért kattints:

Címlapról ajánljuk

További cikkek