Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ezt tuti elfelejted takarítani a konyhádban, pedig kellene!

Te is hajlamos vagy a kialakított rutinjaid szerint haladni a takarítással? Robotszerűen suvickolod a felületeket? Egészen biztos, hogy semmit sem hagysz ki? 
Van, hogy szeretünk túlzásokba esni, és minden apró sarkot kitakarítunk, de előfordul, hogy hetekig a kötelező porszívózáson és felmosáson kívül szinte semmi mást nem takarítunk át.
 
Ismerős, ugye? 
 
Ráadásul vannak olyan részek, amiket tízből nyolc háziasszony egészen biztosan elfelejt  – legalábbis az Apartment Therapy szakemberei szerint – még egy nagytakarítás alkalmával is, ezek pedig a függőleges felületek. Igaz, kevésbé porolódnak, mint a vízszintesek, azaz az asztal és a polcok, de néha-néha ezek is igénylik a törődést.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

lea | something to style over (@somethingtostyleover) által megosztott bejegyzés,

 
Mire gondolnak?
 
Például az étkezőben található tálalószekrény külső részére vagy a konyhában a nagy konyhaszekrények ajtajaira, amik ételfröccsöktől és ujjlenyomatokról hemzseghetnek. És most talán mindennél fontosabb megtisztítani ezeket a felületeket, valamint a fogantyúkat és a kilincseket is, hiszen igazi baktériumtelepek. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הום סטיילינג הילה ברונשטיין (@hilla_bronshtein) által megosztott bejegyzés,

 
Szentelj időt a szekrények alapos takarítására: töröld át a külső, vízszintes felületeket, az ajtókat lehetőleg mikrószálas törlőkendővel. A makacsabb foltok és ujjlenyomatok kezelésére zsíroldót is bevethetsz!
 
 
Először mindig száraz ronggyal dolgozz, majd nedves törlőkendővel fuss át rajtuk még egyszer. A fogantyúkat érdemes fertőtlenítővel is átmosni, hiszen rengeteg ujjlenyomat, zsíros folt és baci tapad meg rajtuk nap mint nap. 
 
Nem időigényes, és nem is heti rendszerességgel kell átmosni minden egyes négyzetméterét a konyhának, de miután végigjárod ezt a módszert, egészen biztosan szebbnek, tisztábbnak és higiénikusabbnak fogod látni a konyhád és az étkeződ! 
 
Ez is érdekelhet:
 
Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!