Vegyszermentes takarítás a konyhában - még mindig tudunk újat mutatni!

A vegyszermenetes takarítás híve vagy? Úgy gondolod, hogy minden módszert ismersz? Hidd el, tudunk újat mondani!

A szódabikarbónán túl is létezik vegyszermentes takarítás. Mutatjuk is, hogy mi mindennel tudsz csodát művelni otthon!

Ezt is nézd meg!

Így gőzöld tisztára a mikródat!

Tisztíts illóolajokkal

Hozzávalók:

• 2 dl víz• 1 dl ecet• 1 dl alkohol• 10 csepp teafaolaj• 10 csepp citrom olaj• 5 csepp grépfrút olajA hozzávalókat töltsd bele egy szórófejes üvegbe, és használhatod a konyhában gyakorlatilag bárhol. Hatékony, vegyszermentes és gyors!

via GIPHY

Tej

Igen, jól olvasod! Ugyanis a borfoltot az asztalterítőből legkönnyebben forró tejjel tudod kivenni. Önts a foltra forrásban lévő tejet, majd erőteljesen dörzsöld át, és öblítsd le tiszta vízzel.

Támadd be a tűzhelyet kávézaccal!

Ha zsíros foltokkal van tele a tűzhely? Nincs otthon ecet vagy szódabikarbóna? Vesd be a kávézaccot! Szórd a foltokra, hagyd állni, amíg magába szívja a zsírt, majd dörzsöld le! Ennyi az egész!

via GIPHY

Almaecettel a foltok ellen

Az almaecet is segíthet a bajban. Keverd össze cukorral és sütőporral, amíg sűrű tisztítószert nem kapsz. Ezzel kend be a foltokat, hagyd állni, majd töröld le!

Mikró vs. vizes papírtörlő

A mikró leggyorsabb tisztítása, ha 3-5 percig melegítesz benne egy maréknyi nedves törlőpapírt. A melegnek köszönhetően a papírból felszabaduló gőz fellazítja a szennyeződéseket, amiket így sokkal könnyebben tudsz majd letörölni.

...és ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.