Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

Kettőt pislogunk, és már vége is a spárgaszezonnak, ezért érdemes kihasználni ezt az időszakot. Arra is figyelj, hogy ne pocsékold el a megvásárolt zöldséget – mutatjuk, hogy tárold a spárgát, hogy tovább elálljon!

A spárgaszezon vesszőfutás az idővel, hogy abban a néhány hétben-hónapban, amíg kapható, minden izgalmas spárgás receptet el tudjunk készíteni. Azon felül, hogy csak rövid ideig elérhető, ráadásul még kényes is – ha nem figyel rá az ember, hamar a komposzton végezhetik az összefonnyadt spárgasípok. Ezt azonban megelőzheted, ha a megfelelő módon tárolod a spárgát – mutatjuk, hogyan!

Ha jót akarsz magadnak, ezentúl így tárolod a spárgát

A spárga frissen tartása nagyon hasonlít ahhoz, ahogy a fűszernövényekről vagy a virágokról gondoskodunk. Hagyd rajta a gumit, hogy összetartsa a csomót, majd vágd le az alsó fás részeket (nagyjából 2,5 cm magasan). Tölts meg egy poharat vagy befőttesüveget vízzel, majd tedd bele a spárgát úgy, hogy minden vég beleérjen a vízbe.

Ezután egy műanyag zacskóval óvatosan fedd le a sárga tetejét, és tárold őket a hűtőben, ezzel a módszerrel nagyjából egy hétig áll el a zöldség. Ha úgy látod, hogy a víz kezd opálos lenni, egyszerűen cseréld ki!

Ezután már csak a tökéletes spárgareceptet kell megtalálnod - ha inspirációra volna szükséged, nézz körül a Nosalty spárgás receptjei között!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több spárga itt:

Címlapról ajánljuk