Olcsó, mégis látványos dekorációk, amelyek különlegessé teszik a lakásod

Persze, új díszeket vásárolhatnánk is, de sokkal jobb a saját munkánk gyümölcsét élvezni, és így még a saját stílusunkat is igazán belecsempészhetjük a díszítésbe.

A legegyszerűbb módja annak, hogy életet leheljünk otthonunkba, ha egy kicsit felfrissítjük, változtatunk a lakásdekoráción. Szerencsére az internet kiapadhatatlan ötletforrás: összegyűjtöttük a kedvenceinket, hogy nektek már csak választani keljen közülük. Jöjjenek a legötletesebb fali lakásdekorációk!

Kosár

Azért jó kosarakat aggasztani a falra dekorációként, mert anélkül visznek egy kis csavart a helyiség látványába, hogy elvennék annak minimalista, skandináv hangulatát, vagy túlzottan vonzanák a tekinteteket. Csodálatos párosítás a fekete és a natúr színvilághoz. Észrevétlenül dobják fel a környezetet, természetes hatást nyújtanak.

Növények

Egy csupán növényeknek fenntartott polc, vagy makraméból, esetleg fonott, lógó kosárból készült virágtartó életet lehet a térbe. Nem csak a nappaliban és a hálószobában, hanem a fürdőben és a konyhában is szépen mutat.

Fejfedő falfedő

Ha van otthon pár sapka és kalap, akkor előfordulhat, hogy folyamatos kihívást jelent megtalálni a számukra megfelelő helyet – hát akasszuk őket a falra! Két legyet üthetünk egy csapásra: kreatív dekorációt kapunk, ráadásul egyszerűen tárolhatjuk is, így indulás előtt csak le kell kapnunk őket az akasztóról.

Üres vászon

Ha van egy felesleges, üres lepedőnk, akkor ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk újra! Festhetünk rá mi is valamit, vagy ha vannak gyerekeink, akkor akár ők is. Ha a környezetünkben senkinek nincsen affinitása arra, hogy valami kreatívat kanyarintson a vászonra, akkor kérjük meg egy ügyeskezű ismerősünket, hogy alkosson számunkra valami személyeset.

Gyerekrajzok

Ha vannak gyermekeink vagy a környezetünkben hozzánk közel álló apróságok, akkor a tőlük kapott rajzokkal is díszíthetjük a falat. Kifinomult hatást kelthet, ha a színes firkákat letisztult, modern keretekbe helyezzük, és a padlótól a mennyezetig kiplakátoljuk velük a szoba egy részét.

Minimalista esztétika

Ragasszunk pár irodai kapcsot vagy csipeszt a falra. Nyomtassunk ki pár szívünknek kedves fotót fekete-fehérben (vagy akár színesben, ha úgy tartja kedvünk), és keret nélkül csíptessük fel őket.

Talált tárgyak

Azok a dolgok is jól mutathatnak egymás mellett, amik látszólag nem illenek össze. Legyen szó nyakláncról, egy ismeretlen eredetű képről vagy akár egy gördeszkáról: mindenből lehet izgalmas dekoráció.

Kézzel készült füzérek

Ha a szabadban járunk, gyűjtsük össze a természet kincseit, és fabrikáljunk a saját kezünkkel falidíszeket. A faágakra függesztett tobozok, virágok, levelek és fenyőágak megidézik a természet szellemét otthonunkban – ami jól is jön, hiszen az elmúlt időszakban sokat voltunk a négy fal között.

Elegáns geometria

A legegyszerűbben elkészíthető dekoráció még akkor is tökéletesen fog mutatni, ha nincs kézügyességünk: vágjunk ki színes papírból négyszögeket, köröket és háromszögeket, ragasszuk rá őket össze-vissza egy fehér lapra, majd keretezzük be. Egyszerű de nagyszerű.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Még több szemet gyönyörködtető dolog a házba, kertbe:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek