8 sarkalatos pont, amit fontolj meg, ha épp konyhafelújításon töröd a fejed

Érdemes a konyha átalakításába elég energiát és időt fektetni, hiszen ebben a helyiségben rengeteget tartózkodunk, és, mint azt a legtöbben jól tudjuk: mindig a konyhában van a legjobb buli!

Mindenki fejében él egy kép a tökéletes konyháról, és minden konyhai átalakítás előtt azt gondoljuk, hogy ez alkalommal minden szempontot figyelembe vettünk, már ami az igényeinket illeti. Tippjeink segítenek abban, hogy semmiről ne feledkezz meg, ha konyhafelújításon gondolkozol.

Csempék

Sokan a falfestés mellett döntenek, pedig a csempe praktikusabb választás a konyha falára, hiszen rendkívül egyszerű takarítani, legyen szó olajfoltról vagy a meggymagozás közben szanaszét repülő cseppekről. Ha egy színes-mintás fajtát applikálunk fel a falra, akkor pedig még a kedvünk is felderül, amikor ránézünk.

Igazítsuk az igényeinkhez

Ha szeretünk a konyhában tevékenykedni, akkor menjünk biztosra: válasszunk elég nagy munkalapokat, hogy tudjunk keverni-kavarni, tésztát gyúrni, de elég helyünk legyen ahhoz is, hogy minden eszközt ki tudjunk pakolni, amivel dolgozunk.

Fontos az egyensúly

A sötét, letisztult elemek (vagy falak) és a modern berendezések csillogó esztétikáját kiegészíti a fából készült alap, a puha, bohém bútordarabok pedig játékosságot csempésznek a térbe. Amennyiben elég nagy a konyha, akkor akár egy térbe is alakíthatjuk a nappalival – vagy csak egyszerűen tegyünk be egy fotelt a főzőhelyiségbe, hogy néha megpihenhessünk munka közben.

Gondoljunk a környezetre

Szereljünk fel tárolókat külön-külön a papír-, a műanyag- és a kommunális hulladéknak. Ha nagyon elszántak vagyunk, akkor akár komposztálhatunk is otthonunkban, még akkor is, ha társasházban élünk. Csupán egy konyhai komposztálóra van szükségünk hozzá.

Mosogató extrákkal

Egy jó nagy mosogatótálca sosem jön rosszul! Ebben a márványból készült szépségben van hely a koszos edényeknek és még attól sem kell tartanunk, hogy magunkra fröcsköljük a vizet mosogatás közben, alatta pedig rengeteg mindent tárolhatunk. A tégla, a kis függönykék és a roló vidéki hangulattal egészítik ki a márvány modernségét.

Válasszunk egy fókuszpontot!

Soha ne becsüljük alá az izgalmas részletek hatását! Nem muszáj, hogy minden csillogjon-villogjon, elég, ha csak egy-egy pontot választunk ki, amit úgy alakítunk ki, hogy vonzza a tekinteteket. Lehet a központi rész egy érdekes lámpa, egy méretes páraelszívó, vagy akár néhány különleges ülőalkalmatosság is.

Csökkentsük a felesleges lépéseket!

Tároljuk a reggelihez használt eszközöket és a reggeliket egy helyen, a csomagolókat, tárolókat pedig tegyük oda, ahol kéznél van a maradék becsomagolásához. Ha mosogatógépünk van, akkor pedig a pakolás megkönnyítése érekében a gép mellett keressünk helyet a tányéroknak és edényeknek.

Tervezzünk nagy helyeket

Fontos, hogy elég széles legyen a konyha ahhoz, hogy szabadon tudjunk benne sürögni-forogni. Célszerű odafigyelnünk a tágas folyosókra, főleg, ha nem egyedül élünk a háztartásban, hogy esetleg más is tudjon mellettünk tevékenykedni.

Forrásaink voltak.


Még több konyha inspocikk itt:

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?