5 ok, amiért mindig rendetlenség van a konyhádban

Örökké rendetlen hatású konyha, melyet valahogy sose sikerül formába hoznod – 5 hiba, melyet lehet, hogy elkövetsz!  

Kicsi a konyhád, vagy pont hogy túl nagy, és egyszerűennem győzödrendbe tenni? Vagy látszólag minden a helyére kerül, mégis mindig olyan érzésed van, hogy folyamatos, konstans a kupleráj? Lehetséges, hogy néhány dolgot rosszul csinálsz.

1. Nem pakolod el az edényeket

Edények nélkül nincs konyha, de edények nélkül nincs kupleráj sem – szinte mindig ezek rossz helyen történő megrekedése, elölhagyása, felhalmozása okozza a legnagyobb kupi látszatát, akkor is, ha tiszták. Ha pedig elölhagyjuk őket, általában egyéb kisebb edényeket is beléjük rakunk. Mosogassunk rendszeresen, és legyen meg mindennek a helye – vagy akasztgassuk fel őket a falra, vagy rakjuk a szerkénybe őket, de minél kevésbé szem elé.

Olvasd el ezt is!

Spórolj a konyhában!

2. Nincs meg mindennek a helye

Imádod a cuki kis müzlis, leveses edényeket? Négyezer bögréd van? Mindig beújítasz valamit az IKEA-ban, ha kell, ha nem? Akkor irány a szortírozás, mert egész biztos, hogy vásárlás előtt azt már nem gondoltad végig, hogy ennek már tényleg nem lesz helye otthon. Válogasd ki, ami tényleg nem kell, ajándékozd el, dobd ki, használd fel valahogy, de mindig tudd: tárolóhelyed véges.

3. Nincs kacatos fiókod

Engedd meg magadnak a kupit – alakíts ki külön kacatos fiókot! Egyet. Az pont elég lesz. Oda mehet minden, amit szinte sose használsz: meggymagozó, tojásszeletelő, az 5. dugóhúzó, gyufa, fogpiszkáló, befőttes gumi. Nem baj az sem, ha itt kivételesen káosz van, ez pont arra van. Amikor már mindenhol kerested azt a bizonyosat, és nincs meg, tuti, hogy végül itt találsz rá.

4. Az asztalod a várad

Kicsi a lakás, és csak egy darab ülhető, pakolható, nagyobb asztalod van, amin gyakorlatilag az életedet éled? Ne is beszéljünk arról, aki otthonról dolgozik. Rajta a laptop, az újságok, a számlák, szennyes edények, poharak, játékok, varrókészlet, mert délelőtt még függönyt szegtél fel...Ez így nem jó, mert méretéből adódóan is a legnagyobb kupiokozó az asztal. Bizony, kénytelen leszel mindig mindent a helyére tenni, és ha lehet, egyszerre csak egy funkcióra használni.

5. Kupis családtagok/lakótárs

Ez egy nehezebb téma, hiszen ha nem mi magunk tehetünk róla, a felelősség is elszáll, vagyis másé… és ki akar folyton másokat piszkálni? Na ugye. Az első tanács, hogy mindig szóljunk rá az illetőre, alakítsunk ki házirendet a legelejétől, ha meg nem működik, az előző pontokhoz ragaszkodva mindennek legyen meg a saját, kimondott helye, ez könnyebbé teszi majd a többiek számára is az elpakolást.

Ez is érdekes!

Így lehet mindig rend és tisztaság

(cikkforrás: thekitchn)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Sütés nélküli sütemények húsvétra

Remélhetőleg jól fognak jönni ezek a sütés nélküli sütemények húsvétra: nagy szolgálatot tehetnek, ha a sütő bekapcsolása nélkül úsznánk meg az idei ünnepet. Mert így is lehetséges.