Készülj a mókára partifalatokkal!

Még tart a február, egymást érik az összejövetelek. Mindegy, hogy óvodai farsang, munkahelyi móka vagy házibuli – a partifalat mindig nyerő ötlet!

A baráti társaságnak vacsorát főzni mindig öröm. Jó dolog összeállítani a menüt, beszerezni az alapanyagokat, gondosan elkészíteni a fogásokat, majd feltálalni, és nézni, ahogy a vendégsereg eltünteti, aztán jóllakottan hátradől – és távozik. Sajnos a csodavacsik alkalmával gyakran benne van a pakliban, hogy kizárólag érkezéskor és távozáskor látjuk a vendégeket – az este további részét ugyanis a konyhában töltjük.

Jut is, marad is

A fenti szituációnak két ellenszere van: vagy bevisszük a konyhába a barátokat vagy készítsünk partifalatokat! Ebbe a szép szóba minden beletartozik,aminek az előállítása nem túl macerás, nem kell hozzá sok idő és elfogyasztásához nincs szükség a nagyi Herendijére.

Határ a csillagos ég

Attól függően, hogy kit várunk vacsorára, a lehetőségek száma végtelen. Az egyszerűség nevében készítsünk szendvicsetklasszikusat, különlegeset vagy meleget. Ha egzotikus falatokkal szeretnénk elkápráztatni a vacsoravendégeket, készüljünk tortilla-tekercsekkel, sushival, bruscettával, hideg és meleg tapasokkal. Maradhatunk a klasszikus terepen pogácsával, de több fogást is felvonultathatunk, ha különböző kencéket készítünk. Ha igazán stílusosak akarunk lenni, akkor természetesen saját készítésű, langyos kenyérrel tálaljuk! Amennyiben a szalvétáról csipegetés gondolatát egyáltalán nem tudjuk elviselni, akkor tegyük a konyhát az asztal közepére és csináljunk együtt raklettet vagy fondüt!

Még több partifalat recept itt >>

Még több szendvics recept itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...