Nosalty Logó

Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa 9.

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
TkT
Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa 9.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4202 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 245 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 526 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67 g

Zsír

  • Összesen
    205.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5933.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    968 mg
  • Nátrium
    4318 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    204 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 4202 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttelés azsírral.
  2. Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
  3. Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellettbizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 212
  • Össznézettség: 120092
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 30.

Ajánló

Nasinak szoktam sütni, de egy kiadós leves után tökéletes második fogásnak is. Kb. 90 db lesz belőle.  

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyermekkoromban Nagymamám készített mindig ilyen pogácsát, amit felénk, Tolna megyében Gumipogácsának hívtunk. Imádtam, de sajnos receptet nem tudott adni hozzá, hiszen mindent csak úgy "érzéssel" tett a tésztába, mérleg nélkül. Néhány éve azonban sikerült végre rálelnem a titok nyitjára, így amikor nosztalgiázni szeretnék, akkor elkészíthetem a saját Gumipogácsámat!

Hozzászólások

varikriszti

Én is épp ma nosztalgiáztam,de az én nagymamám kevesebb zsírral készítette és 1 tojást is tett a tésztába,valamint zsírban sütötte ki.Én is csak érzésre szoktam csinálni.Nagyon finom.Mi lekvárral esszük.Üdv.:Kriszta

mézecske74

Én is kevesebb zsírral szoktam csinálni mert csak locsok a zsírban .Én 5dkg zsírt használok mert amikor sütöm akkor is vessz fel magába.1 tojás igen minden féle képpen kell bele.és ajánlatos zsírban sütni. Bocsi ha bele kontárkodtam.Szép napot.Üdv mézecske 74!

TkT

Nálunk ez így ebben a formában készül évek óta, a tészta felveszi zsírt & sütés közben sem sül ki bel?le. Mi még sosem készítettük zsírban sütve, ahhoz elhiszem, hogy kell a tojás, de higyjétek el, hogy ez így m?ködik, ahogy leírtam! Sok zsírral, tojás nélkül & süt?ben! :) Még nem volt rá panasz (persze, ami késik, nem múlik... :) ). Üdv, Tkt

csorsi17

Nagymamám szintén Tolna megyében él és ? is pont így készíti, nagyon finom!:) És tényleg nem kell bele tojás és süt?ben készül. Köszi a receptet, pont ugyanez volt a problémám, hogy mamám mindig érzésre rakta bele a hozzávalókat.:)

varikriszti

Kedves Tkt!Bocsi,de Én nem kritizálni akartam csak leírtam, mi hogyan készítjük.Elhiszem,hogy ez a módszer is jó különben nem írtad volna le!Üdv.:Kriszta

TkT

Kedves Kriszta! T?led nem vettem kritizálásnak! :) Én bocsi, ha félreérthet? voltam!! Üdv, Tkt

Fabika

Hú, én ilyet Hévíz környékén ettem és nem gy?ztem egyiket a másik után tömni magamba. Azt is süt?ben sütötték, nem olajban. Mindenképp megcsinálom így ahogy a receptben van.

mated7

kedves Tkt! megcsináltam ugy ahogy írtad süt?ben, stb. Nagyon finom lett!! Köszi a receptet. üdv:Éva

Törölt felhasználó

Hellóka :-) Ma megsütöttem ezt a pogit.....hm,isteni finom lett,pedig én nem vagyok egy nagy pogi rajongó,de ez nagyon ott van!!!! Bár picit változtattam, én zsír helyett növényi margarint+tehénvajat használtam fele-fele arányban,de ígyis tökéletes,majd próbizzátok ki :-)) Jaaa,és süt?ben sütöttem. Kösziiiiiiiiiiiiii kedves TkT :-*

moncheri74

Jaj, ez ISTENI! Gyerekkori kedvenc. És ha marad - másnap reggelire teával..... Köszi hogy feltetted. :)

Törölt felhasználó

Köszi a receptet, már 2x megsütöttem. A fiam tejfehérje allergiás, így nagyon örültem, hogy végre egy tejmentes pogácsára bukkantam.

Törölt felhasználó

HI! Szeretném kipróbálni ezt a "gumipogácsa" receptet, de elakadtam már az elején! Milyen lisztet célszer? használni? Grízes, sima??? Sütés el?tt le kell kenni valamivel a pogácsák tetejét, vagy ez nem szükséges? Kérem írják meg nekem. Üdv.: K?szegi nagypapa

TkT

Kedves K?szegi nagypapa, Sima BL-55-ös finomliszttel készül & a tetejét nem szükséges megkenni! Remélem ízlik majd! Üdv!

Törölt felhasználó

Kedves bautsino! Köszönöm a segítségét. Elkészítettem a pogácsát a recept szerint. Tényleg nagyon jó. Kisütés el?tt a tészta valóban gumiszer?. Köszönöm.

pussycat

Nagyon koszonom ezt a receptet! Amikor a ferjem megkostolta, azt mondta, hogy gyerekkori emlekeket idezett fel benne, pedig mar o is 74 eves. Nem messze Tolna megyetol, a Csepel sziget csucske ahol a ket Duna- ag talalkozik, ott nott fol. Kesobb megjelent a fiam es megkinaltam a pogacsaval, az is azt mondta, hogy a Mami szokott ilyet sutni amikor gyerekkoraban ott nyaraltak. Szoval nagyon orulok a receptnek?es meg milyen egyszeru es olcso? en ugyan margarinnal keszitettem, mert itt nem lehet olyan zsirt kapni mint otthon, ugy hogy nem is hasznalok soha zsirt. Udvozlettel: Veronika

Törölt felhasználó

Kedves Tkt! Mikor van félid?, vagyis hány percig kell sütni? 220 fok az alsó-fels? sütéssel értend?? Köszönöm!

Rebeka1011

Ahhh, hogy én ezt a receptem már mióta kerestem. Mindenhol csak zsírban, vagy olajban javasolják kisütni, de nekem éppen erre a süt?ben sütött lapos pogácsára volt szükségem, mert nosztalgiázom, már több tucatnyi receptet átolvastam, de nem találtam ezt a verziót. Végre megvan. Jöhet a próbasütés. Ha rátalálok ugyan arra az ízre, örök hálám a feltett receptedért :) El?re is nagyon köszönöm, remélem ez az, amit már olyan régen kerestem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek