Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa 9.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
TkT

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
526
Kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g disznózsír1804 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
4202
Kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
58.4g burgonya34 kcal
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
11.7g disznózsír105 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
245
Kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
526
Kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 205.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5933.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 4318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
4202
Kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
245
Kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
50 dkg finomliszt
-
1 ek só
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttelés azsírral.
- Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
- Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellettbizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 513
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 133434
- Feltöltés dátuma: 2011. március 30.
Ajánló
Nasinak szoktam sütni, de egy kiadós leves után tökéletes második fogásnak is. Kb. 90 db lesz belőle.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

TkT
7 recept
Gyermekkoromban Nagymamám készített mindig ilyen pogácsát, amit felénk, Tolna megyében Gumipogácsának hívtunk. Imádtam, de sajnos receptet nem tudott adni hozzá, hiszen mindent csak úgy "érzéssel" tett a tésztába, mérleg nélkül. Néhány éve azonban sikerült végre rálelnem a titok nyitjára, így amikor nosztalgiázni szeretnék, akkor elkészíthetem a saját Gumipogácsámat!
Hozzászólások (14)
Én is épp ma nosztalgiáztam,de az én nagymamám kevesebb zsírral készítette és 1 tojást is tett a tésztába,valamint zsírban sütötte ki.Én is csak érzésre szoktam csinálni.Nagyon finom.Mi lekvárral esszük.Üdv.:Kriszta
Én is kevesebb zsírral szoktam csinálni mert csak locsok a zsírban .Én 5dkg zsírt használok mert amikor sütöm akkor is vessz fel magába.1 tojás igen minden féle képpen kell bele.és ajánlatos zsírban sütni. Bocsi ha bele kontárkodtam.Szép napot.Üdv mézecske 74!
Nálunk ez így ebben a formában készül évek óta, a tészta felveszi zsírt & sütés közben sem sül ki bel?le. Mi még sosem készítettük zsírban sütve, ahhoz elhiszem, hogy kell a tojás, de higyjétek el, hogy ez így m?ködik, ahogy leírtam! Sok zsírral, tojás nélkül & süt?ben! :) Még nem volt rá panasz (persze, ami késik, nem múlik... :) ). Üdv, Tkt
Nagymamám szintén Tolna megyében él és ? is pont így készíti, nagyon finom!:) És tényleg nem kell bele tojás és süt?ben készül. Köszi a receptet, pont ugyanez volt a problémám, hogy mamám mindig érzésre rakta bele a hozzávalókat.:)
Kedves Tkt!Bocsi,de Én nem kritizálni akartam csak leírtam, mi hogyan készítjük.Elhiszem,hogy ez a módszer is jó különben nem írtad volna le!Üdv.:Kriszta
Kedves Kriszta! T?led nem vettem kritizálásnak! :) Én bocsi, ha félreérthet? voltam!! Üdv, Tkt
Hú, én ilyet Hévíz környékén ettem és nem gy?ztem egyiket a másik után tömni magamba. Azt is süt?ben sütötték, nem olajban. Mindenképp megcsinálom így ahogy a receptben van.
kedves Tkt! megcsináltam ugy ahogy írtad süt?ben, stb. Nagyon finom lett!! Köszi a receptet. üdv:Éva
Hellóka :-) Ma megsütöttem ezt a pogit.....hm,isteni finom lett,pedig én nem vagyok egy nagy pogi rajongó,de ez nagyon ott van!!!! Bár picit változtattam, én zsír helyett növényi margarint+tehénvajat használtam fele-fele arányban,de ígyis tökéletes,majd próbizzátok ki :-)) Jaaa,és süt?ben sütöttem. Kösziiiiiiiiiiiiii kedves TkT :-*
Jaj, ez ISTENI! Gyerekkori kedvenc. És ha marad - másnap reggelire teával..... Köszi hogy feltetted. :)
Köszi a receptet, már 2x megsütöttem. A fiam tejfehérje allergiás, így nagyon örültem, hogy végre egy tejmentes pogácsára bukkantam.
HI! Szeretném kipróbálni ezt a "gumipogácsa" receptet, de elakadtam már az elején! Milyen lisztet célszer? használni? Grízes, sima??? Sütés el?tt le kell kenni valamivel a pogácsák tetejét, vagy ez nem szükséges? Kérem írják meg nekem. Üdv.: K?szegi nagypapa
Kedves K?szegi nagypapa, Sima BL-55-ös finomliszttel készül & a tetejét nem szükséges megkenni! Remélem ízlik majd! Üdv!
Kedves bautsino! Köszönöm a segítségét. Elkészítettem a pogácsát a recept szerint. Tényleg nagyon jó. Kisütés el?tt a tészta valóban gumiszer?. Köszönöm.
Nagyon koszonom ezt a receptet! Amikor a ferjem megkostolta, azt mondta, hogy gyerekkori emlekeket idezett fel benne, pedig mar o is 74 eves. Nem messze Tolna megyetol, a Csepel sziget csucske ahol a ket Duna- ag talalkozik, ott nott fol. Kesobb megjelent a fiam es megkinaltam a pogacsaval, az is azt mondta, hogy a Mami szokott ilyet sutni amikor gyerekkoraban ott nyaraltak. Szoval nagyon orulok a receptnek?es meg milyen egyszeru es olcso? en ugyan margarinnal keszitettem, mert itt nem lehet olyan zsirt kapni mint otthon, ugy hogy nem is hasznalok soha zsirt. Udvozlettel: Veronika
Kedves Tkt! Mikor van félid?, vagyis hány percig kell sütni? 220 fok az alsó-fels? sütéssel értend?? Köszönöm!
Ahhh, hogy én ezt a receptem már mióta kerestem. Mindenhol csak zsírban, vagy olajban javasolják kisütni, de nekem éppen erre a süt?ben sütött lapos pogácsára volt szükségem, mert nosztalgiázom, már több tucatnyi receptet átolvastam, de nem találtam ezt a verziót. Végre megvan. Jöhet a próbasütés. Ha rátalálok ugyan arra az ízre, örök hálám a feltett receptedért :) El?re is nagyon köszönöm, remélem ez az, amit már olyan régen kerestem.