Gumipogácsa - Burgonyás pogácsa 9.
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
TkT
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g burgonya72 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
1000g burgonya578 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g disznózsír1804 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
4202
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
58.4g burgonya34 kcal
-
29.2g finomliszt106 kcal
-
11.7g disznózsír105 kcal
-
0.6g só0 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 741.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 540 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 81.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67 g
Zsír
-
Összesen 205.6 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5933.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 168 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 968 mg
-
Nátrium 4318 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 654 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 204 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
4202
kcal
- 4% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
1 kg burgonya
-
50 dkg finomliszt
-
1 ek só
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, összenyomjuk, langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a liszttelés azsírral.
- Az így kapott tésztát kb. 1 cm magasra kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk (nálam 4,5 cm-es a szaggató).
- Sütőpapírral bélelt tepsin (a sütőpapír persze elhagyható, hiszen ennyi zsír mellettbizutosan nem ragad le, de így könnyebb tisztán tartani a tepsit, ami nem utolsó szempont) előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben érdemes megfordítani, hogy mindkét oldala szépen piruljon.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 18 perc
- Receptkönyvben: 571
- Tegnapi nézettség: 41
- 7 napos nézettség: 210
- Össznézettség: 158121
- Feltöltés dátuma: 2011. március 30.
Ajánló
Nasinak szoktam sütni, de egy kiadós leves után tökéletes második fogásnak is. Kb. 90 db lesz belőle.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
TkT
7 recept
Gyermekkoromban Nagymamám készített mindig ilyen pogácsát, amit felénk, Tolna megyében Gumipogácsának hívtunk. Imádtam, de sajnos receptet nem tudott adni hozzá, hiszen mindent csak úgy "érzéssel" tett a tésztába, mérleg nélkül. Néhány éve azonban sikerült végre rálelnem a titok nyitjára, így amikor nosztalgiázni szeretnék, akkor elkészíthetem a saját Gumipogácsámat!