Keltsd illatos péksütivel a családot!

Egy hétvégi reggel csodálatosan indul, ha házi készítésű péksütit sütsz. Illata bejárja az egész lakást. Erre ébredni és utána falatozni belőle, hmm, fantasztikus!

Mikor máskor, ha nem hétvégén? Süss omlós tésztájú friss péksüteményeket. Tekerj csigát kakaóval vagy fahéjjal. Rejts lekvárt egy szerelmeslevélbe. Tölts túrót a batyuba. Ha nem olyan édesszájú a család, sós finomságokat is készíthetsz. Próbáltad már a bureket? Kefirrel vagy joghurttal mennyei reggeli lesz belőle. Hogyha pedig nem tudod eldönteni, hogy édeset vagy sósat süss-e, akkor ott a croissant, mint megoldás. Egyikbe lekvár, másikba sajt és sonka kerüljön, így mindenki megtalálja a maga számítását!

 1. 1.

  Kakaós csiga Becsei Ágnestől

 2. 2.

  Omlós fahéjas csiga

 3. 3.

  Gyors lekváros levél

 4. 4.

  Kouign Amann

 5. 5.

  Túrós táska - Fahéjtól

 6. 6.

  Túrós batyu muffinsütőben készítve

 7. 7.

  Túrós burek Angie konyhájából

 8. 8.

  Házi vajas croissant

 9. 9.

  Sajtos sonkás croissant Kornéltól

Olvastad már?

Itt az idő, keleszd meg a kalácsot!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„Anélkül, hogy kritizálnám a szakmát, kijelenthetem, hogy a magyar cukrászatban...

Azt tartja, mindegy, hogy otthon sütünk-főzünk, vagy elmegyünk valahová, a lényeg a minőség, abból nem szabad engedni, már csak azért sem, mert a vendég észreveszi, ha becsapják, és akkor nem jön többet, szkeptikussá válik. Még mindig Párizst tartja a gasztronómia központjának, a díjakról pedig azt tartja: jó, ha vannak, de az ő életük a hétköznapokról és a nap mint nap betérő vendégekről szól, ezek alapozzák meg az ünnepi pillanatokat. Mihályi László cukrászmesterrel beszélgettünk.

KormosLili

További cikkek