Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Keltsd illatos péksütivel a családot!

Egy hétvégi reggel csodálatosan indul, ha házi készítésű péksütit sütsz. Illata bejárja az egész lakást. Erre ébredni és utána falatozni belőle, hmm, fantasztikus!

Mikor máskor, ha nem hétvégén? Süss omlós tésztájú friss péksüteményeket. Tekerj csigát kakaóval vagy fahéjjal. Rejts lekvárt egy szerelmeslevélbe. Tölts túrót a batyuba. Ha nem olyan édesszájú a család, sós finomságokat is készíthetsz. Próbáltad már a bureket? Kefirrel vagy joghurttal mennyei reggeli lesz belőle. Hogyha pedig nem tudod eldönteni, hogy édeset vagy sósat süss-e, akkor ott a croissant, mint megoldás. Egyikbe lekvár, másikba sajt és sonka kerüljön, így mindenki megtalálja a maga számítását!

Kakaós csiga Becsei Ágnestől

Kenj bele jó sok kakaót, jusson a külső csigákba is, – ez végre házi készítésű, nem a bolti – különben otthagyják a gyerekek!

Omlós fahéjas csiga

A tésztát keverd be péntek este, így szombat reggel csak előkapod a hűtőből, nyújtod, kened és sütheted!

Gyors lekváros levél

Házi leveles tésztával és lekvárral is készítheted!

Kouign Amann

Tradicionális breton sütemény reggelire! Mert levelesekből sosem elég.

Túrós táska – Fahéjtól

A mindig szuper túrós táska, most is beválik, próbáld ki!

Túrós batyu muffinsütőben készítve

Vagy süsd muffinsütőben, így még tetszetősebb!

Túrós burek Angie konyhájából

Nem csak a Balkánon imádják a bureket. Ha még nem kóstoltad, itt az ideje, süsd meg Te!

Házi vajas croissant

Ebbe a puha vajas „croiba” kerülhet lekvár is, de még jobb ha csak tálaláskor mellé teszel egy külön küblibe az asztalra, akkor eldöntheti mindenki: lekvárral vagy anélkül.

Sajtos sonkás croissant Kornéltól

Kornél szerint: „a receptjét nehezebb leírni, mint elkészíteni”.

Olvastad már?

Itt az idő, keleszd meg a kalácsot!

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!