Itt az idő, keleszd meg a kalácsod!

Már nincs egy hónap hátra, és itt a Húsvét. Sütöttél már kalácsot? Ha még soha, akkor itt az ideje elkezdeni. Legyen ez az első kalácsos évadod, mi segítünk!

A kalács sütése első ránézésre igen izgalmasnak és sokrétűnek tűnik. A lényege a friss alapanyagokban rejlik. Egy összeszáradt, a hűtőben hónapok óta ott aszalódott élesztővel semmiképpen ne kezdjünk neki a tészta kelesztésének. Használjunk újonnan vásárolt élesztőt - azért a bolti kínálatot is le kell csekkolni, néha kint maradnak régebbi csomagok a hűtőpultban - és jó minőségű lisztet. Jól bevált, már több ízben kipróbált receptleírásokkal nem futhatunk lyukra. Nézzük, mire érdemes még a tészta összeállításánál, nyújtásánál és sütésénél ügyelni! Praktikák következnek, melyeket ha megfogadsz, gyerekjáték lesz a kalácssütés!

  1. Aranykalács
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    724
    Kalória
    17.4g
    Fehérje
    111.8g
    Szénhidrát
    21.7g
    Zsír
    Még több kalács

Olvastad már?

Legjobb olajbansütési praktikáink

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek