A kalács sütése első ránézésre igen izgalmasnak és sokrétűnek tűnik. A lényege a friss alapanyagokban rejlik. Egy összeszáradt, a hűtőben hónapok óta ott aszalódott élesztővel semmiképpen ne kezdjünk neki a tészta kelesztésének. Használjunk újonnan vásárolt élesztőt - azért a bolti kínálatot is le kell csekkolni, néha kint maradnak régebbi csomagok a hűtőpultban - és jó minőségű lisztet. Jól bevált, már több ízben kipróbált receptleírásokkal nem futhatunk lyukra. Nézzük, mire érdemes még a tészta összeállításánál, nyújtásánál és sütésénél ügyelni! Praktikák következnek, melyeket ha megfogadsz, gyerekjáték lesz a kalácssütés!
-
adagIdőpKöltségolcsóNehézségközepesMég több kalács751Kalória18.7gFehérje113.3gSzénhidrát23.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több kalács1033Kalória20.8gFehérje191.9gSzénhidrát20.3gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több kalács724Kalória17.4gFehérje111.8gSzénhidrát21.7gZsír -
adagIdőpKöltségolcsóNehézségkönnyűMég több kalács895Kalória20.5gFehérje163.6gSzénhidrát16.8gZsír -
adagIdőpKöltségmegfizethetőNehézségkönnyűMég több kalácsfelfújt1044Kalória23.9gFehérje115.2gSzénhidrát54.6gZsír -