Itt az idő, keleszd meg a kalácsod!

Már nincs egy hónap hátra, és itt a Húsvét. Sütöttél már kalácsot? Ha még soha, akkor itt az ideje elkezdeni. Legyen ez az első kalácsos évadod, mi segítünk!

A kalács sütése első ránézésre igen izgalmasnak és sokrétűnek tűnik. A lényege a friss alapanyagokban rejlik. Egy összeszáradt, a hűtőben hónapok óta ott aszalódott élesztővel semmiképpen ne kezdjünk neki a tészta kelesztésének. Használjunk újonnan vásárolt élesztőt - azért a bolti kínálatot is le kell csekkolni, néha kint maradnak régebbi csomagok a hűtőpultban - és jó minőségű lisztet. Jól bevált, már több ízben kipróbált receptleírásokkal nem futhatunk lyukra. Nézzük, mire érdemes még a tészta összeállításánál, nyújtásánál és sütésénél ügyelni! Praktikák következnek, melyeket ha megfogadsz, gyerekjáték lesz a kalácssütés!

  1. 1.

    Foszlós-vajas kalács

  2. 2.

    Almás gyűrűkalács

  3. 3.

    Aranykalács

  4. 4.

    Almás-fahéjas kalács

  5. 5.

    Vajas puding kalácsból

Olvastad már?

Legjobb olajbansütési praktikáink

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek