kávéfogyasztás

Kiderült, melyek a magyarok kedvenc Nespresso kávékapszulái

A Nespresso időről időre izgalmas kávéújdonságokkal lepi meg a kávérajongókat, melyekből több közönségkedvenc is született már. Mivel egy-egy ünnepi kollekció és limitáltan elérhető, egzotikus kávékeverék különösen népszerűvé vált, ezért a márka – meghallgatva a fogyasztók kéréseit – átmeneti időre több régi kedvencet is visszavezetett kapszulakínálatába.

Nosalty

Ezért jársz jobban, ha kapszulás kávét főzöl presszó helyett

Amennyiben minden reggelt feketével indítunk, nem árt, ha kicsit többet megtudunk arról, milyen hatásai is vannak a rendszeres kávéfogyasztásnak. A Tudatos Vásárlók kutatásából kiderül, milyen következményekkel jár a kávéfőzés – a bolygónk és a kávégépünk szempontjából. Mert egyáltalán nem mindegy, milyen kávét főzünk, hányszor és milyen gépen.

Nosalty

Így kávézz Olaszországban, hogy ne nézzenek turistának

Akinek fontos a kávézás, a vele járó rituálé és életérzés, az különös figyelmet fordít erre a szertartásra utazásai alkalmával is. Kiváltképp, ha olyan tájékra kirándul, ahol nagy becsben tartják a kávét. Bécs, Törökország, Japán és Olaszország egésze szinte vallásként tekint a koffeindús reggeli italra. Vizsgáljuk meg közelebbről az utóbbit. Hogy kávézzunk az olasz csizma területén?

Nosalty

Ezért nem mindegy, melyik kávét veszed le a polcról a...

Mindegy, hogy mindennapos vagy alkalmi fogyasztók vagyunk, biztosan vannak olyan tényezők, amelyek fontosak számunkra a kávénk kiválasztásánál. Azonban az íz, az ár vagy az erősség mellett érdemes lehet figyelembe venni a fenntarthatóságot is, és elkötelezni magunkat egy olyan márka mellett, amelyik határozottan kiáll a jövőnk megőrzésének ügyéért.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

3 meggymagozási módszer, ha macera nélkül úsznád meg a folyamatot

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor kilószám kell megtisztítanunk a meggy és a cseresznye bordó szemeit. A magozás ugyan nem egy bonyolult folyamat, de mivel gyakran akár órákig is eltarthat, jobb, ha néhány trükkel és aprósággal megkönnyítjük a saját dolgunkat. A meggymagozásra több lehetséges módszer is adott: nézzük, kézzel, késsel vagy evőpálcikával járunk a legjobban!

Lakos Benedek

További cikkek