Olasz kutatók fejtették meg, miként lehet még finomabb a kávé
Egy maréknyi olasz kutató sikeresen elkészítette a kávé teljes genetikai térképét, amelynek köszönhetően új magasságokba emelkedhet majd a fekete nedű.
NosaltyEgy maréknyi olasz kutató sikeresen elkészítette a kávé teljes genetikai térképét, amelynek köszönhetően új magasságokba emelkedhet majd a fekete nedű.
NosaltyA Nespresso időről időre izgalmas kávéújdonságokkal lepi meg a kávérajongókat, melyekből több közönségkedvenc is született már. Mivel egy-egy ünnepi kollekció és limitáltan elérhető, egzotikus kávékeverék különösen népszerűvé vált, ezért a márka – meghallgatva a fogyasztók kéréseit – átmeneti időre több régi kedvencet is visszavezetett kapszulakínálatába.
NosaltyNem indulhat a reggeled kávé nélkül? Bár nem a legideálisabb egy nagy bögre feketével kezdeni a napot, de a Napi Tippünk segít, hogy kevésbé viselje meg a gyomrodat a reggeli koffeinlöket!
Szász NóriMindazoknak, akik szinte az összes napot tojással és kávéval indítják, egy rossz hírrel szolgálhat Priya Bansal dietetikus: a két élelmiszer negatívan hat egymásra, és így a szervezetre is.
NosaltyAmennyiben minden reggelt feketével indítunk, nem árt, ha kicsit többet megtudunk arról, milyen hatásai is vannak a rendszeres kávéfogyasztásnak. A Tudatos Vásárlók kutatásából kiderül, milyen következményekkel jár a kávéfőzés – a bolygónk és a kávégépünk szempontjából. Mert egyáltalán nem mindegy, milyen kávét főzünk, hányszor és milyen gépen.
NosaltyTalán téged is meglepett a kérdés, hiszen miért ne ihatnánk kávét a betegség alatt, mégis sok szakértő állítja, hogy nem a legjobb ötlet.
NosaltyAkinek fontos a kávézás, a vele járó rituálé és életérzés, az különös figyelmet fordít erre a szertartásra utazásai alkalmával is. Kiváltképp, ha olyan tájékra kirándul, ahol nagy becsben tartják a kávét. Bécs, Törökország, Japán és Olaszország egésze szinte vallásként tekint a koffeindús reggeli italra. Vizsgáljuk meg közelebbről az utóbbit. Hogy kávézzunk az olasz csizma területén?
NosaltyMindegy, hogy mindennapos vagy alkalmi fogyasztók vagyunk, biztosan vannak olyan tényezők, amelyek fontosak számunkra a kávénk kiválasztásánál. Azonban az íz, az ár vagy az erősség mellett érdemes lehet figyelembe venni a fenntarthatóságot is, és elkötelezni magunkat egy olyan márka mellett, amelyik határozottan kiáll a jövőnk megőrzésének ügyéért.
NosaltyTöbb szempontból sem olyan könnyű elhagyni a kávét.
NosaltySzeretjük, nincs nélküle reggel és ebéd utáni szieszta, a túl sok azonban megárthat...íme azok a jelek, amikkel a testünk azt jelzi, hogy elég lesz a kávéfogyasztásból.
NosaltyÚgy tűnik, búcsút inthetünk a legismertebb kávéfajtának, és hamarosan egy új fajta veszi majd át a helyét.
NosaltyEgy új tanulmányból kiderült, hogy jelentősen többet lépnek azok, akik reggel kávét fogyasztanak.
NosaltyA kávéfőzők útvesztőjében nincs egyszerű dolga az embernek, ha a legmegfelelőbbet szeretné megtalálni. Ebben segít most a Tudatos Vásárlók átfogó tesztje, amelyben különböző szempontok alapján vizsgáltak meg 138 különböző kávéfőzőt.
NosaltyA cukrász és szakács mesterség mellett ma már a barista szakma is egyre elismertebb, és sokan sajátítják el – manapság virágkorukat élő – barista tanfolyamok, workshopok segítségével a kávékészítés alapjait.
HirdetésElképesztően finom és elegáns előétel, főétel majd saláta következik, mely bármely télies vendégeskedés során megállná a helyét, sőt, karácsonykor is.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
NosaltyRácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...