Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Bár a kávé önmagában is egészséges lehet - ha megfelelő mennyiségben fogyasztod - , van néhány trükk, amivel nemcsak jobbá, de finomabbá is teheted!

Sokak számára kávé nélkül nem is indul el a nap. Mindenkinek megvannak a bevált kombói, azonban ez gyakran unalmassá válhat, még akkor is, ha kicsit variálunk a tej mennyiségével. Ezért is hoztunk nektek pár trükköt, amivel nemcsak feldobhatjátok a reggeli kávétokat, de egészségesebbé is tehetitek.

Így turbózhatod fel a kávédat, hogy egészségesebb legyen

Banános kávé

Ezzel az összeállítással, nemcsak a kávét intézhetjük el, de a reggelit is letudhatjuk egy füst alatt. Ez a kombináció tele van értékes tápanyagokkal, és nagyon laktató, szóval még egy kis időt is megspórolunk magunknak. Szükségünk lesz hozzá egy fél banánra, egy frissen lefőzött kávéra és 2 dl tejre. Pucoljuk meg a banánt, majd a tejjel együtt tegyük bele egy turmixgépbe, és dolgozzuk őket össze. Öntsük ki egy pohárba, és kortyolgassuk el készülődés közben.

Egy kevéske vaj vagy kókuszzsír

Egy kanál vaj vagy kókuszzsír is egészségesebbé teszi a reggeli italunkat, mivel tele van vitaminokkal (A-vitamin, E-vitamin, szelén), és értékes zsírokkal, amik rengeteg energiát adnak a napkezdéshez. Amiatt sem kell izgulnunk, hogy zsírtartalmuk miatt meghíznánk, hiszen ezeket azonnal energiává alakítja a szervezetünk. Ettől függetlenül azért nem érdemes egynél több ilyet meginni reggelente.

Ha nem tudsz lemondani a cukorról

Ha nem tudunk lemondani az édes kávéról, semmi probléma, hiszen nem csak cukorral tehetjük édessé. Szerencsére pár fokkal egészségesebb alternatívák is vannak, ilyen például a méz, ami tartalmaz kalciumot, rezet, vasat, magnéziumot, mangánt, foszfort, káliumot, nátriumot, cinket és kis mennyiségben B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, C-vitamint. Kell ennél több érv?

Fűszerezd meg!

Rakjunk a kávénkba egy kevéske fahéjat, amitől nemcsak finomabb, de sokkal egészségesebb is lesz, hiszen ennek a fűszernek gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van.


Még több kávé:

Forrásunk volt.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek