3 zöldség, ami úgy ébren tart mint a kávé

Ha nem szereted a kávé ízét, de kicsit fáradt vagy, akkor mutatunk 3 olyan zöldséget, melyek felpörgetnek!

A kávé ízét sokan nem szeretik, de előfordul, hogy mégis annyira fáradtak, hogy ráveszik magukat egy csészére. Szerencsére azonban erre semmi szükség, hiszen van 3 olyan népszerű, könnyen beszerezhető zöldség, mely ugyanúgy felpörget, mint a kávé és még nagyon egészséges is.

3 zöldség, ami úgy ébren tart mint a kávé

Bab

Ez a zöldség bővelkedik rostokban és proteinben is igencsak gazdag. Ez a két tényező pedig megoldoztatja a beleket, így sokkal éberebbek leszünk tőle.

Zeller

A zeller tele van rengeteg hasznos tápanyaggal, többek között antioxidánsokkal is, ezen kívül pedig vízhajtó hatással is rendelkezik. Ennek a tulajdonságának köszönhetően ébren tart, bár lehetséges, hogy egy kicsit többször kell majd a mosdóba járnod, mint egyébként.

Paradicsom

A paradicsom gazdag tirozinban, ezt az aminosavat pedig természetes serkentőszernek is szokták nevezni. A paradicsomban található tirozin hatással van a dopamin hormon termelődésére az agyban. Nő az éberség és a figyelem.

Forrásunk volt.


Még több a kávéról:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.