Reggeli kávé az ágyban? - Már nem csak az italod, hanem az ágyneműd is készülhet kávéból

A kávé nem nyugtató hatásáról híres. Az Ettitude azonban úgy döntött, itt az ideje, hogy a kávét összehozza a pihenéssel: kávébabból készült ágyneműt dobott piacra.

AzEttitudeegy valóban speciális, kávétartalmú szövetből készült ágyneműt dobott piacra. ABamboo Coffee Sheets a luxustermékeket gyártó cég Bamboo Lyocell nevű textiljének továbbfejlesztése - írja a Digital Trends. Az újrafelhasznált kávéőrleményt is tartalmazó anyag állítólag semlegesíti a szagokat és könnyebben szárad meg, mint más textilek. A kávé más illatokat semlegesítő hatása ismert jelenség. Nem véletlen, hogy a parfümériákban is ki van téve kis tálkákban kávébab, épp azért, hogy a parfümök szagolgatásától elfáradt orrunk új erőre kaphasson, és tudjuk folytatni az illatok tesztelését.

A kávés ágynemű úgy készül, hogy a kávébabot 220 Celsius fokon megpörkölik, majd ledarálják. Az őrleményt fonállal kombinálják, ezután bambuszrosttal szövik egybe. Az Ettitude gondoskodik arról is, hogy bűntudat nélkül heverésszünk kávés ágyneműnkben, ugyanis alapanyagként újrafelhasznált kávéőrleményt használnak fel a textilhez.

Epres frappé színben is kapható az ágynemű

A cég Kickstarteroldala szerint egy bögre kávéhoz az alapanyagnak csupán 0,2 százalékát használjuk fel. Így azonban a maradék 99,8 százalék, ami általában a kukában végzi, most az ágyadba kerülhet - ágyneműként.

Mivel a cég a Kickstarteren összegyűjtött annyi minibefektetőt, hogy elkezdhesse gyártani az ágyneműt, potom 120 dollárért, azaz körülbelül 31 ezer forintért te is megrendelheted.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Itt a beteljesült gyerekkori álom: nyers sütitészta fagyitölcsérből

Címlapról ajánljuk

További cikkek