r
Nosalty Logó

Marinált zöldfűszeres paradicsom

Gréti
Marinált zöldfűszeres paradicsom
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A marinált paradicsomhoz

47
Kalória
2.6g
Fehérje
9.9g
Szénhidrát
0.6g
Zsír
227g
Víz
-
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A marinált paradicsomhoz

Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A marinált paradicsomhoz

Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A marinált paradicsomhoz

Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    227 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1860 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1438.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    908 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    421 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    7440 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    2628 micro
Összesen 189 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2126 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 19 kcal

Elkészítés

A marinált paradicsomhoz

  1. A paradicsomokat megmossuk, csumázzuk, szeleteljük, egy nagy tálra fektetjük, sózzuk, (én most füstölt sópelyhet használtam) majd egy fél vagy akár egy egész citromot ráfacsarunk.
  2. A zöldfűszereket frissen aprítjuk, ezzel megszórjuk a paradicsomokat.
  3. 15-20 percre félre, vagy hűtőbe tesszük a marinádba a paradicsomot, majd magában, vagy más ételekhez felhasználjuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Ez az idei nyár sztárja, ha egyszer elkészíted, nem győzöd újból csinálni! Jó magában salátának, főtt tészta tetejére, tészta vagy más salátába, tapasokhoz és szendvicsre egyaránt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...