7 aprócska tipp, hogy lakásod karácsonyi hangulatba kerüljön

A karácsonyra való minél korábbi felkészülés az egyik legjobb dolog, amit tehetsz magadért. Így ahelyett, hogy az ünnepek előtti napokat kellemetlen rohanással töltenéd, hogy mindent idejében előkészíts, tényleg hátra dőlhetsz, és a családoddal élheted át a meghitt pillanatokat.

Otthonunk az ünnepi szezon központja. Itt gyűlünk össze a családunkkal, hogy együtt együnk, játsszunk és ünnepeljünk. De legyünk őszinték: a karácsonyra való felkészülés néha túlterhelő lehet. Tippjeink abban segítenek, hogy az adventi készülődés ne menjen az ünnepi örömök rovására.

Süss sütit

A karácsonyi sütemény illata nemcsak az orrodat, hanem az egész házat betölti, és anélkül varázsol karácsonyi hangulatot otthonodba, hogy bármit is át kéne alakítanod. Mindössze egy jó receptre és egy szép tálra lesz szükséged, hogy gyönyörködhess a végeredményben, és az elkészült süteményeket kitehesd az asztalra, hogy mindig falatozhass, amikor elmész mellette.

Hálószoba

Magadnak teszel jót, ha már korán elkezdesz takarítani, és nem hagysz mindent az utolsó pillanatra. Cseréld le az ágyneműt karácsonyi verzióra, és szerezz be egy vastag, téli mintás pokrócot is.

Adventi naptár

Ha jó a kézügyességed, készíts saját, egyedi adventi naptárt, ami a szemedet is gyönyörködteti. Ha nem érzed magadban a kreatív energiákat, akkor vásárolhatsz is egyet, hiszen semmi sem idéz meg olyan nosztalgikus karácsonyi hangulatot, mint a napok számlálása az ünnepekig.

Házi adventi kalendárium, mert a napokat számolgatni jó!

Rendrakás

Ha idejében rendet teszel, azzal értékes időt takarítasz meg az utolsó hajrára. Először takaríts ki és pakolj el a ház azon részein, ahol a legtöbb időt tölti a családod, majd jöhetnek a kisebb helyiségek.

Tegyél rendet a konyhai munkalapokon, a hűtőszekrényben és a kamrában, majd dobj ki minden lejárt szavatosságú élelmiszert.

Ebben az időszakban sokkal több adományozási lehetőséget is találsz, így a szekrényedet is átnézheted felesleges ruhák után kutatva, hiszen biztosan lesz, akinek örömet szerzel megunt darabjaiddal.

Készíts illatosítót

Vagdoss fel pár szelet narancsot, majd süsd őket alacsony hőfokon egy fél napon keresztül. Ha kihűltek, helyezd el őket otthonod különböző pontjain, vagy fűzd rá őket egy cérnára, majd spékeld meg pár fahéjrúddal is.

A másik megoldás, hogy egy fazékba vizet, áfonyát, narancsszeleteket, fahéjrudakat és vaníliát teszel, felforralod, majd lassú tűzön párolod – az ünnepek illata belengi majd a házat

Az i-re a pontot a háttérben szóló karácsonyi zenével teheted fel.

Lengje be a lakást az ünnepek illata

Keresd meg a díszeket

Akár november első hetében szeretnéd feldíszíteni a házat, akár csak egy-két héttel karácsony előtt, jó ötlet már korán megkeresni a karácsonyi díszeket, hogy bevetésre készen várjanak.

Dekorálj

Az ünnepi dekoráció minden helyiséget hívogató téli csodaországgá varázsol, de a ház minden szobájának díszítése sok költséggel járhat. Inkább arra koncentrálj, hogy otthonod forgalmasabb területeit dekoráld először, majd jöhet a ház többi része. Díszítsd konyhádat, nappalidat fényfüzérrel és ünnepi díszpárnákkal, de akár már a karácsonyfát is felállíthatod, ha szeretnéd.

Már egy égősor is csodákra képes!

A konyhában és az étkezőben ünnepi alátétekkel, konyhai törlőkkel és egy asztali dísszel is megidézheted az ünnep szellemét. A fürdőszobában, a folyosón és a hálószobában pár téli illatú gyertya, esetleg egy ablakdísz is megteszi.


Készülj az ünnepekre velünk:

Címlapról ajánljuk

További cikkek