Érdekes karácsonyi ajándékot ad II. Erzsébet alkalmazottainak

II. Erzsébet királynő egy-egy tradicionális angol desszerttel lepi meg alkalmazottait karácsony alkalmából.

II. Erzsébet királynőnek és a királyi családnak csaknem 1500 alkalmazottja van, a dolgozókat pedig minden karácsonykor meglepik egy-egy kisebb ajándékkal. A királyi udvar minden dolgozónak ugyanazt az ajándékot adja, ennek pedig már régi hagyománya van a Windsor-házban, ugyanis a szokást egyes feltételezések szerint maga Viktória királynő, más feljegyzések szerint pedig unokája, V. György vezette be.

Fotó: Fox Photos/Getty Images

A királyi udvar dolgozói idén is egy-egy karácsonyi pudingot kapnak ajándékba, melyet ebben az évben nem más, mint a világszerte ismert angol üzletlánc, a TESCO biztosít a dolgozóknak – derül ki a 24.hu cikkéből.

A desszertet régebben a Harrods-ból, valamint a Fortnum & Masonből rendelték, és maga II. Erzsébet királynő adta át személyesen a dolgozóknak, ezt a szokást azonban tavaly a koronavírus-járvány, idén pedig a királynő egészségügyi állapota miatt nem követik.

Ha te is elkészítenéd idén a híres angol desszertet, ide kattintva szuper receptet találsz!

A karácsonyi pudingot a királynő saját költségén állja, a puding árát pedig több cikk is csak találgatja, míg valaki 6 fontra (2600 forint) saccolja az édességet, addig más 8 fontra (3500 forint) taksálja a termék árát.

Címlap: Sharon Smith-Pool/Getty Images


Ezeket a cikkeket is olvasd el!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek