Kabakosok, a nagy méregtelenítők

Magas víz-, de alacsony kalóriatartalmú növények a kabakosok. Ha elsőre így nem ugrana be, eláruljuk, az uborka, sárga- és görögdinnye, spárgatök és cukkini tartoznak ide, a fogyókúra kedvelt alapanyagai közé.

Kabakosokkal a szép bőrért

Az uborka, sárga- és görögdinnye, valamint a spárgatök, cukkini és az ősszel piacra kerülő sütőtök nagy kanállal való fogyasztását nyáron nagyon ajánlom mindazoknak, akiknek fontos az egészségük és a bőrükre és az alakjukra is igényesek. Szerintem ezek a növények mind a külső, mind a belső szépségápolás alapnövényei.

Hogy miért?

Nagyon magas a víz- és ballasztanyag-tartalmuk. Az uborkából, valamint a dinnyékből készített italok kiváló, ásványi anyagban gazdag szomjoltók, átmossák a vesét, vizelethajtók. Lázas betegségek és a változókori hőhullámok idején kellemesen hűtenek. A kabakos növények bázikus tulajdonságúak, ezért a szervezet sav–bázis háztartását is normalizálják. Miközben salaktalanítják az emésztőszerveket, egyben a székrekedés ellen is hatnak. Hozzájárulnak a normális bélflóra megtartásához. A túlsúllyal küzdő, fogyni vágyók számára is ideális növények: zsírt szinte alig tartalmaznak, vagyis alapvetően kalóriaszegények, laktatóak, ezért a koplalás kínzó érzését sem kell átélni.

Együk vagy igyuk?

Az uborkát, a görög- és sárgadinnyét a legjobb, ha nyersen, ital vagy saláta formájában fogyasztjuk. A fiatal cukkiniből vékony szeleteket tehetünk a salátába vagy felszolgálhatjuk köretként friss fűszerekkel (pl. bazsalikommal, borsikafűvel), foghagymával, enyhén pirított hagymával ízesítve.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...