Isteni tapasok vacsorára

Ha nincs kedved hosszan a konyhában nyűglődni, de valami különlegességre vágysz, akkor neked szól az e heti vacsorakínálatunk!

Kapros lazac mousse

Nagyon sok ételre mondjuk, hogy csak a képzeletünk és az ízlésünk szab határt abban, hogy mivel dobjuk föl az egyes fogásokat – a tapasokban éppen az a jó, hogy annyira tág fogalmi keret, hogy szinte minden, randomszerűen kitalált recept belefér. Dobd fel az estéket falatkákkal, íme, tippjeink!

Hétfő

A mozzarella önmagában sokaknak unalmas lehet (azért a valódi mozzarella, amihez itthon nagyon nehéz hozzájutni, valószínűleg más véleményeket váltana ki), ezért füstölt verzióban érdemes venni és baconbe göngyölni. Roppant egyszerű, nagyon finom vacsora, főleg, ha sietősre kell vennünk a figurát.

Kedd

Végre kukoricaliszt! Gyönyörű színt az ételnek, ez a lepény sem ússza meg a színáramlatot, főleg, hogy főtt kukoricaszemeket is kíván a recept – konzerv vagy fagyasztott termékkel dolgozhatunk. A lilahagyma kihagyása meg se forduljon a fejünkben, bőven aprítsunk bele, a petrezselyem pedig pont az i-re.

Szerda

Semmi extra feladatunk nincs ezzel az isteni bruschettával, mint alaposan összevágni, átforgatni a hozzávalókat, és a már megpirított kenyérszeletekre halmozni. Olívaolajból érdemes igazán jó minőségűt venni viszonteladónál, érezni fogjuk a különbséget!

Csütörtök

Tudom, már a hétre ajánlottam mozzarellás receptet, de ennek a lepénynek aztán tényleg lehetetlen ellenállni – leveles tészta, paradicsom és sajt találkozása, ráadásul minden különösebb fakszni nélkül? Aki kipróbálja, többé nem feledi!

Péntek

Ezzel a vacsorával jó már előre gondolkodni, és előzőleg összedobni, majd behűteni. Elsőre talán furcsának tűnhet az ötlet, hogy a szikkadt kenyérdarabokat kell összetépkedni és -forgatni a többi alapanyaggal, de az ízeredmény kárpótolni fog mindenért – ráadásul a vegák is nagyon hálásak egy-egy ilyen ínyenc újdonságért.

{ CKÉP = 92077, 4 }

Gyors vacsorák hús nélkül >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty