Isteni tapasok vacsorára

Ha nincs kedved hosszan a konyhában nyűglődni, de valami különlegességre vágysz, akkor neked szól az e heti vacsorakínálatunk!

Kapros lazac mousse

Nagyon sok ételre mondjuk, hogy csak a képzeletünk és az ízlésünk szab határt abban, hogy mivel dobjuk föl az egyes fogásokat – a tapasokban éppen az a jó, hogy annyira tág fogalmi keret, hogy szinte minden, randomszerűen kitalált recept belefér. Dobd fel az estéket falatkákkal, íme, tippjeink!

Hétfő

A mozzarella önmagában sokaknak unalmas lehet (azért a valódi mozzarella, amihez itthon nagyon nehéz hozzájutni, valószínűleg más véleményeket váltana ki), ezért füstölt verzióban érdemes venni és baconbe göngyölni. Roppant egyszerű, nagyon finom vacsora, főleg, ha sietősre kell vennünk a figurát.

Kedd

Végre kukoricaliszt! Gyönyörű színt az ételnek, ez a lepény sem ússza meg a színáramlatot, főleg, hogy főtt kukoricaszemeket is kíván a recept – konzerv vagy fagyasztott termékkel dolgozhatunk. A lilahagyma kihagyása meg se forduljon a fejünkben, bőven aprítsunk bele, a petrezselyem pedig pont az i-re.

Szerda

Semmi extra feladatunk nincs ezzel az isteni bruschettával, mint alaposan összevágni, átforgatni a hozzávalókat, és a már megpirított kenyérszeletekre halmozni. Olívaolajból érdemes igazán jó minőségűt venni viszonteladónál, érezni fogjuk a különbséget!

Csütörtök

Tudom, már a hétre ajánlottam mozzarellás receptet, de ennek a lepénynek aztán tényleg lehetetlen ellenállni – leveles tészta, paradicsom és sajt találkozása, ráadásul minden különösebb fakszni nélkül? Aki kipróbálja, többé nem feledi!

Péntek

Ezzel a vacsorával jó már előre gondolkodni, és előzőleg összedobni, majd behűteni. Elsőre talán furcsának tűnhet az ötlet, hogy a szikkadt kenyérdarabokat kell összetépkedni és -forgatni a többi alapanyaggal, de az ízeredmény kárpótolni fog mindenért – ráadásul a vegák is nagyon hálásak egy-egy ilyen ínyenc újdonságért.

{ CKÉP = 92077, 4 }

Gyors vacsorák hús nélkül >>

A Reggeli és vacsora rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek