hozzászólások (2)

leírás

Húsos szalonna, a sertés hasából, hátából vagy oldalából. Kapható főzve vagy nyersen, füstölve, vékonyra szeletelve, vagy egészben. Fogyaszthatjuk önmagában, készíthetünk belőle klasszikus angol reggelit (bacon and eggs), spagetti carbonara-t, vagy ízesíthetjük vele a sertés-, pulyka-, és csirkehúsból készült ételeket.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben. Bontatlanul a vákuumcsomagolásban, felbontás után fóliába csomagolva.

Bacon alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (2)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        sanko.xxl
        sanko.xxl h, 2013-04-29 16:52

        Csak azt nem értem, miért is kell a húsos szalonnát baconnak, sőt, baconszalonnának nevezni? Az angol bacon jelentése: szalonna...

        Koszider
        koszider / Koszider v, 2011-10-23 21:11

        A tévében láttam, hogy egy szimpatikus szakácsfiú hogyan sütötte ki a hajszálvékony bacon-szeleteket. Mert hogy, ha serpenyőben sütöd, ropogós lesz ugyan, de hullámos, ami esetleg zavaró lehet az ételnél - pl. ha rétegezni kell. Na. Két sütőtepsi kell hozzá: az egyikre sütőpapírt kell teríteni, erre szépen egymás mellé simogatni a szalonnát, újra egy réteg sütőpapír majd az egészet le kell nyomtatni egy másik sütőlemezzel, vagy bármilyen tepsivel. Durr, be a sütőbe 15-20 percre. Kolumbusz tojása!
        Koszider