Mutatjuk, hogyan teheted TÍZSZER finomabbá az instant kávéd

A reggeli kávé sok ember számára nélkülözhetetlen a napkezdéshez. Van, aki maga őrli, van, aki kapszulában, és van, aki instant szereti fogyasztani a feketét, nekik mutatunk most egy tökéletes trükköt, amivel tízszer jobb lesz a kávéélmény!

Ha egy kis frissességre vágyunk, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket.

Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból álló kávéutánzatokról van szó, hiszen az instant teljes mértékben valódi kávé, arabica és robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.

Ha te is kiállsz az instant verzió mellett, most megsúgjuk, hogy hogyan teheted még finomabbá a kávégranulátumból készített feketéd!

Ami kelleni fog:

  • 1 teáskanál instant kávé (amelyeket a legjobban kedveled)
  • 1 teáskanál hideg víz
  • 1 kávés csésze
  • 1,4 dl forró víz vagy meleg tej
  • A trükk pedig mindössze annyi, hogy amikor beletetted a kávét a bögrédbe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd egy kanállal addig, amíg a por fel nem oldódik benne! A forró vizet pedig csak ezután öntsd rá!

Hogy miért lesz így finomabb?

Több teszt is bizonyította már, hogy ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig egy mellékízt ad a kávénak. De ha előzőleg hideg vízben feloldjuk, az instant kávé aromája finomabb és élvezetesebb lesz.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!