Mutatjuk, hogyan teheted TÍZSZER finomabbá az instant kávéd

A reggeli kávé sok ember számára nélkülözhetetlen a napkezdéshez. Van, aki maga őrli, van, aki kapszulában, és van, aki instant szereti fogyasztani a feketét, nekik mutatunk most egy tökéletes trükköt, amivel tízszer jobb lesz a kávéélmény!

Ha egy kis frissességre vágyunk, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket.

Pedig egyáltalán nem mesterséges anyagokból álló kávéutánzatokról van szó, hiszen az instant teljes mértékben valódi kávé, arabica és robusta fajták keveréke. A két fajta keverésének aránya adja meg a különböző instant kávékra jellemző ízt.

Ha te is kiállsz az instant verzió mellett, most megsúgjuk, hogy hogyan teheted még finomabbá a kávégranulátumból készített feketéd!

Ami kelleni fog:

  • 1 teáskanál instant kávé (amelyeket a legjobban kedveled)
  • 1 teáskanál hideg víz
  • 1 kávés csésze
  • 1,4 dl forró víz vagy meleg tej
  • A trükk pedig mindössze annyi, hogy amikor beletetted a kávét a bögrédbe, engedj rá egy kis hideg vizet, majd kevergesd egy kanállal addig, amíg a por fel nem oldódik benne! A forró vizet pedig csak ezután öntsd rá!

Hogy miért lesz így finomabb?

Több teszt is bizonyította már, hogy ha a kávégranulátumra közvetlenül öntjük rá a forró vizet, megszilárdul a benne lévő keményítő, ez pedig egy mellékízt ad a kávénak. De ha előzőleg hideg vízben feloldjuk, az instant kávé aromája finomabb és élvezetesebb lesz.


Imádsz kávézni? Akkor ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...