Ezzel a két trükkel napokig friss marad a szeletelt kenyered

A melegszendvics-sütéshez kiválóan felhasználható zacskós szeletelt kenyerek akár napokig is puhák és omlósak maradhatnak, ha a következő két trükkel oldod meg a becsomagolást.

A szeletelt kenyér - persze csak ha jó minőségű - elég praktikus kis találmány tud lenni, valljuk be. Egy-egy megpirított szelet tökéletes egy könnyű diétás vacsi, saláta mellé, vagy vajjal megkenve reggelire, és akkor még nem is esett szó a mennyei háromszög alakú melegszendvicsekről, amelyek még gyerekkorunkból maradtak meg igazi kedvencnek. Azonban mivel nem jól zárható a zacskója, hamar megpenészedik a bejutott nedvességtől. Szerencsére van két praktikus trükk, amivel frissen tarthatod a kenyereket.

Az első videó szerint egy ásványvizes flakon levágott teteje szükséges ahhoz, hogy megfelelően el legyen csomagolva a kenyér.

A zacskó száját összetekerjük, ráhúzzuk a levágott palackfejet, kicsit kibontjuk az üveg szája felett a zacskót, majd a nyílásra rátekerjük a kupakot.

A második trükk még ennél is egyszerűbb, hiszen ehhez még palackra sincsen szükségünk, szavak helyett beszéljen az alábbi rövid videó, amelyet a Tik Tokra posztolt egy leleményes anyuka:

@emilyyyarn

Learn something new everyday #lifehacks

I'm So Pretty - chunkymonkeeyy

Ezen megoldás szerint nincs más dolgunk, mint a zacskó üres részét összetekerni és azt visszahúzni a kenyérre.

Ugye, milyen egyszerű? Te melyik trükkre esküszöl?


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?