Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

10 nőt kérdeztünk, milyen furcsaságot kívánt várandósan

Végigkérdeztem Facebook-ismerőseim azon részlegét, amelyik már gyermeket szült, ki mit kívánt várandósan, és elég fura válaszok születtek - mint ahogy reméltem is.

Gondolom azok, akik szültek már, egy emberként sóhajtanak fel a nosztalgiahullám alatt, ami megcsapja őket a kérdés hallatán:

Milyen furcsaságokat kívántatok várandósan?

Én nem voltam rest, és mivel saját tapasztalatom még nincs, feltettem a kérdést Facebook-os ismerőseimnek, akik között (koromból is adódóan) töménytelen mennyiségű fiatal anya található. És özönlöttek a válaszok. Ezekből szemezgetek, jó szórakozást!

1. Az önkritikus

„Én elég sokat voltam terhes, de semmivel nem ettem undorítóbb dolgokat, mint máskor” – ez az egyik kedvencem, egy négygyermekes ismerősömtől származik, aki imád enni, és vasággyal 40 kiló.

2. A sírig Nutella-rajongó

„Ötkilós Nutella 3 nap alatt” – vallotta be egy másik hölgy, és hozzátette, nem lehetetlen teljesítmény, csak akarni kell.

3. Az édeset sóssal szerető

„Májkrémes kalács paradicsommal” - ezen ismerősöm vágya még tart, mivel még nem született meg a baba, és egyébként teljesen megértem. A kalács kenyér helyett bármikor jöhet!

4. A bódult

„Egy barátom anyukája a benzinszagra állt rá. Egy hokedlivel járt a benzinkút mellé, ott ücsörgött naponta pár órát” – ezt többektől is hallottam, szóval igaz lehet. Teljesen abszurd, viszont a nem ehető dolgok megkívánása (főként várandós állapotban) létezik, neve: pica.

Mi is a pica?

szarka latin nevéből származik. Jelentése: (terhesség alatti) nem élelmiszerek utáni sóvárgás és azok elfogyasztása. Ez bármi lehet, talaj, agyag, hamu, gipsz, kréta, zacc… (nem csak a kismamákra lehet jellemző.) A sóvárgást több minden is okozhatja, lelki okok, diéta és tápanyag- (pl. vas)hiány is.

5. A dinnyemániás

„Anyám dinnyét evett egész nyáron – én azóta nem bírom (a dinnyét, nem anyát, ő jófej).”

6. A párizsi lány

„Párizsi” – ráadásul az olcsóbb fajta. Kérdés, mennyire örült neki a baba, de ez is egy őszinte feltárulkozás volt, köszönöm.

7. A  gumicukros

„Gyorskaják kívánása alap, de nem ettem, viszont a párizsi az nálam is megvolt. Plusz az elején úgy kívántam a savanyú káposztát, hogy munka után vettem, és hazafele vezetés közben ettem fél kézzel. + GUMICUKOR!” - kimerítő válasz, aminek minden eleme könnyen szerethető.

8. A húsos

„Nekem ami előtte szinte elképzelhetetlen volt, hogy KÍVÁNTAM a húst! Magamhoz képest brutál mennyiséget fogyasztottam. 20 dkg szalámit nasinak ettem... jah es a nasi... minden nap kellett nasi, kábé kétóránként. Szőlő, dinnye, szárított datolya....pilótakeksz, csokitorta, babapiskóta, csoki” - ez pedig azon ismerősöm, aki szülés után 34 kilót fogyott, és jelenleg szupervékony!

9. Az igényes

Harcsapaprikást kívántam túrós csuszával, ami elég specifikus volt" – ezt a vágyat pedig többen is megerősítették. Furcsa, nálunk terhesség nélkül is megy!

10. A sajtrajongó

„Az első két trimeszterben az édességeken kívül mindenre parmezánt reszeltem, a harmadik trimeszterben pedig konkrétan görögdinnyén éltem.

11. A hamvas

„Anyukám sárgabarackot zabált egész nap, amikor szezonja volt. Azt mondják, azért lettem olyan hamvas” – a szerény nyilatkozat.

Receptajánló:

12. Az ananászőrült

„Anyum úgy megkívánta az ananászt, amikor terhes volt, hogy a buszmegállótól hazáig futott, és sálban-kabátban-cipőben ette az ananászkonzervet a konyhában” - ekkora imádatról is rég hallottunk.

13. A paradicsomfanatikus

„Szinte naponta megittam egy doboz paradicsomlevet, és hánytam a vietnámi kajától, amit amúgy előtte hetente többször fogyasztottam. Aztán szerencsére visszatért a jóízlésem” - egyik legjobb barátnőm, aki máig paradicsom- és pholevesrajongó. 

És ezeket láttad?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!