Így nem barnul meg a szeletelt almád - nem a citrom a trükk!

Biztosan te is szembesültél már vele, mennyire bosszantóak a megbarnult almacikkelyek, ha egy kis időre a levegőn hagyjuk őket szeletelés után. A jó hír, van megoldás!

Nem nagyon ismerek olyat, akivel még ne fordult volna elő az a bosszantó jelenség (engem legalábbis nagyon bosszant), amikor szeletelt magának vagy a családnak egy kis almát, hogy a szeletek szépen elkezdtek idővel összeesni és megbarnulni, mígnem a friss gyümölcs végül egészen kevéssé vonzóvá vált.

Normális esetben ezt a képet képzeljük el egy kis tízóraiként vagy uzsonnára:

Gyakran a gyerekek uzsonnás dobozába is kerül egy szép piros alma, nem ritkán előre szeletelve, aztán van, hogy újra a konyhánkban landol, ha például túl finnyás kezek közé került. Biztos sokan a homlokukhoz csapnak, hogy természetesen a citrom a megoldás, a jó öreg citromlével minden megoldható, hiszen a sütésnél is alkalmazzák ezt a rég bevált fortélyt.

Sajnos azonban, ami az almás pitének nagyon jót tesz, és ízében még savanykásabbá is teszi a tölteléket, az nem mondható el a nyersen bepuszilni kívánt egészséges falatok esetében.

Ha mégis valamilyen mennyei almás receptben használnád fel a gyümölcsöt:

Van azonban egy rémesen egyszerű, ugyanakkor nagyon hatékony trükk, ami ugyan furcsa lehet első hallásra, úgy tűnik, valóban működik.

A "forradalmi" megoldás: a SÓS VÍZ!

Egy rövid, sós vizes oldatban való áztatás csodás frissességet és barnulásmentes külsőt fog kölcsönözni gyümölcsnek. Ehhez mindössze fél teáskanál sót kell jól elkevernünk, úgy, hogy teljesen feloldódjon 1 csésze vízben, majd 10 percre belepakolni az almaszeleteket. Ezt követően csepegtessük teljesen szárazra, és jól záródó edénybe pakolva tegyük a hűtőbe, de a légmentesen záródó zacskók is megteszik.

Felmerülhet a kérdés, hogy nem lesz-e sós a nassunk, ha sóban ázik, de a válasz meglepő módon a tesztek alapján az, hogy nem, inkább roppanós, fanyar alma lesz a jutalmunk.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...