Így magozz ki bármilyen méretű paradicsomot felfordulás nélkül

Mindössze egy vágódeszkára, késre és egy kanálra lesz szükséged ahhoz, hogy nagyobb felfordulás nélkül kimagozz egy paradicsomot.

Van, amikor nem szeretnénk, hogy a paradicsom vizesebb-lédúsabb magjai az ételünkben landoljanak, ha vele főzünk. Ilyenkor jöhet a magozás. A paradicsom kimagozása kisebb-nagyobb macerának tűnhet, de ha ismered a megfelelő eljárásokat, neked sem fog különösebb gondot okozni.

Magozz paradicsomot könnyedén

Kisméretű paradicsom kimagozása

A koktélparadicsomokat egyszerűen nyomd össze egy tálban annak érdekében, hogy eltávolítsd a magokat (arra sincs szükség, hogy felvágd őket). Azért a tálban, és nem fölötte, mert a módszer ugyan szuper hatékony, de kissé nehézkes, és könnyen rossz vége lehet.

A mini pariknál nagyobb, de még mindig kisméretűnek számító paradicsomok esetében először egy késsel távolítsd el a paradicsom tetejét.

Miután a kalapot levágtad, fogd a paradicsomot a hüvelykujjad és a többi ujjad közé, és tartsd egy nagy tál fölé. Préseld össze a paradicsomot a kezeddel, amíg a magok és a lé a tálba nem csorognak.

Közepes és nagyméretű paradicsomok magtalanítása

Erre kétféle metódus létezik, és ha feltétlenül meg akarod őrizni a paradicsom formáját, akkor az elsőt ajánlott alkalmazni.

Első módszer:

a fentiekhez hasonlóan vágd le a paradicsom száras tetejét, majd egy kanállal egyszerűen kanalazd ki a belsejét, a húst és a magokat egyaránt.

Második módszer:

ha nem egyben van szükséged a paradicsomra, hanem amúgy is felvágnád, akkor megint csak azzal kezdd, hogy levágod a kalapját, ezután félbe majd negyedekre vágod, majd egy késsel végigmész a gerezdek széle mellett, közvetlenül a magok alatt, és kivágod a húsát, hogy eltávolítsd a magokat. Ezután aprítsd, kockázd a paradicsomot a recept szerint.

Forrásunk volt.


Még több izgi tipp itt:

Címlapról ajánljuk

Ezért üres George Clooney kezében a kávéscsésze

A George Clooney szereplésével készült The Empty cup kampányban a Nespresso rávilágít a kockázatra, amelyet az éghajlatváltozás jelent a kávétermelő közösségekre, és a márka megerősíti hosszú távú elkötelezettségét a világ legjobb kávéinak megőrzése iránt

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.