Így magozz ki bármilyen méretű paradicsomot felfordulás nélkül

Mindössze egy vágódeszkára, késre és egy kanálra lesz szükséged ahhoz, hogy nagyobb felfordulás nélkül kimagozz egy paradicsomot.

Van, amikor nem szeretnénk, hogy a paradicsom vizesebb-lédúsabb magjai az ételünkben landoljanak, ha vele főzünk. Ilyenkor jöhet a magozás. A paradicsom kimagozása kisebb-nagyobb macerának tűnhet, de ha ismered a megfelelő eljárásokat, neked sem fog különösebb gondot okozni.

Magozz paradicsomot könnyedén

Kisméretű paradicsom kimagozása

A koktélparadicsomokat egyszerűen nyomd össze egy tálban annak érdekében, hogy eltávolítsd a magokat (arra sincs szükség, hogy felvágd őket). Azért a tálban, és nem fölötte, mert a módszer ugyan szuper hatékony, de kissé nehézkes, és könnyen rossz vége lehet.

A mini pariknál nagyobb, de még mindig kisméretűnek számító paradicsomok esetében először egy késsel távolítsd el a paradicsom tetejét.

Miután a kalapot levágtad, fogd a paradicsomot a hüvelykujjad és a többi ujjad közé, és tartsd egy nagy tál fölé. Préseld össze a paradicsomot a kezeddel, amíg a magok és a lé a tálba nem csorognak.

Közepes és nagyméretű paradicsomok magtalanítása

Erre kétféle metódus létezik, és ha feltétlenül meg akarod őrizni a paradicsom formáját, akkor az elsőt ajánlott alkalmazni.

Első módszer:

a fentiekhez hasonlóan vágd le a paradicsom száras tetejét, majd egy kanállal egyszerűen kanalazd ki a belsejét, a húst és a magokat egyaránt.

Második módszer:

ha nem egyben van szükséged a paradicsomra, hanem amúgy is felvágnád, akkor megint csak azzal kezdd, hogy levágod a kalapját, ezután félbe majd negyedekre vágod, majd egy késsel végigmész a gerezdek széle mellett, közvetlenül a magok alatt, és kivágod a húsát, hogy eltávolítsd a magokat. Ezután aprítsd, kockázd a paradicsomot a recept szerint.

Forrásunk volt.


Még több izgi tipp itt:

Legújabb receptek

Vegán cézársaláta

A cézársaláta mindig egy jó megoldás, ha nem tudjuk, mit együnk. Finom, egészséges, és pikk-pakk elkészül. Mi most csavartunk rajta, és az egészet növényi alapokra építettük.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...