Ezért ne tegyél soha tejet a tojásrántottába

A rántotta esetében sokan sokféle „titkos hozzávalóra” esküsznek, és ez rendben is van így. Ízlések és pofonok meg miegymás. Persze vannak olyan trükkök, amelyek nem működnek teljesen tökéletesen.

A tojásrántotta népszerű reggeli étel, így nem csoda, hogy megannyi különböző trükk született a tökéletes elkészítésére. Mindenki mást mond, hogy mitől lesz olyan feledhetetlenül krémes és lágy a tojásrántotta, azonban sajnos nem lehet mindegyik igaz: a tej például hamis barát.

Ezért ne tegyél soha tejet a tojásrántottába

Gyakori megoldás a rántotta készítése közben a tej hozzáadása, ez sokak szerint krémesebbé, lágyabbá teszi a tojásételt. Dan Joines angol séf viszont azt javasolja mindenkinek, hogy inkább hagyják el a tejterméket a hozzávalóki közül.

A tej ugyanis nem elég, hogy hígítja a tojást (ezzel tompítva annak karakteres ízén), de a sütés közben is kellemetlenségeket okozhat.

Magasabb hő hatására a tejtermékek hajlamosak odakapni, még akkor is, ha nem közvetlenül főzzük őket, hanem valamiben (pl. rántottában) elkeverjük őket. Ha a tojást tejjel hígítjuk, a rántottánk gumiszerű, ruganyos, és nem krémes lesz.

A hígabb rántotta gyorsabban túlsül, így könnyen kiszáradhat a reggelink. Ha valamivel gazdagabbá szeretnénk tenni az állagát, inkább használjunk tejport, vajat vagy reszelt sajtot.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai tippek, trükkök, tanácsok:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek